Тражимо таленте

Рагби 13 федерација Србије у сарадњи са Општином Рековац од четвртка 27.04 па све до суботе 29.04.2023 покреће пројекат “Рагби 13 у школама Левча” који има за циљ упознавање младих са овим интересантним и у свету врло популарним спортом.

Радослав Новаковић спортски директор свих националних селекција тим поводом је изјавио: “Наш циљ је да кроз овај пројекат упознамо младе у Шумадији са рагбијем 13. Наша циљна група су талентовани младићи и девојке које хоћемо да упознамо са овом дивном игром, а затим и оним нај талентованијим омогућио да развију свој потенцијал и једног дана обуку дрес са државним грбом. У Србији има пуно талентоване деце и сигурни смо да ћемо у Левчу наћи дечаке и девојчице који могу да постану добри играчи.

Акцију Рагби 13 федерације Србије подржало је неколико спонзора и пријатеља, пре свих Ценекс д.о.о, Бајковина, Глобос осигурање, уз медијску подршку Радио Левача и Левачких новина.

У “Ценекс” д.о.о. истичу следеће “Kао национални оператер система за управљање амбалажом и амбалажним отпадом, Ценекс је себи поставио задатак да укаже на значај рециклаже и одговорног управљања животном средином. Kао друштвено одговорно предузеће, више пута смо били спонзори разних спортских манифестација, као и донатори у хуманитарним акцијама. Овога пута смо одлучили да подржимо пројекат Рагби 13 у школама Левча, јер смо препознали значај развоја спорта у малим срединама, велики ентузијазам и жељу људи из Рагби 13 федерације Србије да младе у овом крају упознају и омогуће им бављење овим спортом. Такође желимо да учествујемо у промоцији здравља, тимског духа и фер-плеја међу младима. Мислимо да ће ово бити изузетно занимљив догађај за основце и средњишколце из Левча.”

Be the first to comment

Leave a Reply