Francuska – Srbija 116-0

B@ PHOTO-DRUGBY

U test meču protiv reprezentacije Francuske, ženska ragbi 13 reprezentacija pretrpela je najteži poraz u dosadašnjoj istoriji. Francuskinje ni malo nisu bile gostoljubive večeras u Avinjonu. Postigle su čak 20 eseja i ubedljivo sa 116-0 (52-0) savladale Srbiju.

Srbija je večeras bila daleko od nivoa “Trikolora”. Pokušale su naše igračice da se odupru Francuskinjama u čijem sastavu je bilo čak 14 igračica koje su igrale na prošlogodišnjem Svetskom Kupu u Engleskoj. Ova utakmica poslužila je domaćinima kao savršena priprema za naredni test meč protiv Engleske, koji se igra 29. aprila u Voringtonu.

“Veoma sam zadovoljan učinkom”, rekao je selektor Francuske Romain Maillot zadovoljan onim što su njegove igračice pružile u svojoj prvoj utakmici sa njim na čelu. “Plan igre je bio da budemo fokusirani na nas jer je to nova ekipa i dobili smo odličan odgovor. Sada se okrećemo susretu sa Engleskom za nešto više od mesec dana i to će biti veoma veliki test za nas, ali jedva čekamo da uđemo u kamp da se pripremimo za to.”

Marija Maslaković, kapiten žena Srbije i zadužena za razvoj ženskog ragbija, prokomentarisala je: “Bili smo veoma uzbuđeni jer smo za protivnika imali tako jaku ragbi naciju. Ovaj poraz bez obzira koliko je ubedljiv i bolan, bio je veliko iskustvo za sve jer sada znamo šta treba da uradimo da bismo bili bolji. Nadam se da će nam ova utakmica pomoći da uđemo u kvalifikacije za Svetsko prvenstvo krajem ove i sledeće godine što spremniji i moje nade u konačan uspeh ostaju velike.

Francuska 116 – 0 Srbija

Avinjon. Stadion: Parc des Sports. Sudija : Tony Palacios (Španija) Gledalaca: 1.100.

Poeni za Francusku: 20 eseja – D. Samarra, Ramazeilles (2), Biville (4), Guillerot (3), Ramos (2), Bianchini (2), Roses (2), Michel (2), Canal, E. Samarra. Golovi: 18/20 Pommier.

FRANCUSKA: Manon Samarra – Margot Canal, Cloe Guillerot, Laureane Biville, Perle Ramazeilles – Mahault Pommier, Laurianne Canet – Ines Legout, Fanny Ramos, Leila Bessahli – Elisa Akpa, Melanie Bianchini – Dorine Samarra. Rezerve: Lise Michel, Sarah Menaa, Salomé Ségala, Justine Roses.

SRBIJA: Tamara Bošnjak – Ljiljana Bajić, Nika Bajić, Anastasija Karanović, Katarina Veljanoski – Jelena Stojiljković, Karolina Blizanac – Teodora Marin, Nataša Kovačević, Jovana Fridl – Sanja Starčević, Uma Čengaj – Marija Maslaković. Rezerve: Anastasija Đorđević, Nataša Vignjević, Marija Simović, Teodora Mićić.

B@ PHOTO-DRUGBY

Be the first to comment

Leave a Reply