Srbija – Rusija 66-10

B@ PHOTO-DRUGBY

Start iz snova za Srbiju u prvom kolu B grupe Prvenstva Evrope u ragbiju 13 za seniore. Orlovi su danas u Paraćinu na gradskom stadionu prosto demolirali Rusiju sa 66-10 (38-0) i tako došli na samo jednu pobedu od najvećeg uspeha u dosadašnjoj istoriji ove igre u Srbiji a to je plasman u naj jaču A grupu Prvenstva Evrope. Od samom početka moglo se naslutiti da će domaći svim silama pokušati da iznenade Medvede. Međutim, malo ko je mogao da predpostavi da će Orlovi postići prvi esej već u prvom minutu utakmice. A upravo se to dogodilo. Lazar Živković je već u prvom kontaktu probio odbranu protivnika. Zatim je usledio još silniji nalet Stefana Nedeljkovića, da bi tačku na ovaj napad stavio Vladislav Dedić svojim prvim esejem na utakmici. Džavid Jašari je precizan i Srbija već nakon 60 sekundi vodi sa 6-0. Neverovatan start iz snova za Srbiju!

Nakon početnog šoka rusi su uspeli da koliko toliko uspostave neku ravnotežu na terenu, ali nakon 12 minuta, i drugog eseja Nikole Đurića i još jednog eseja Vladislava Dedića u 16 minutu, bilo je jasno da će se Rusi danas teško suprostaviti poletnim Orlovima. Odavno nismo gledalo naše igrače tako motivisane, moćne i dominantne u kontaktu kao danas protiv Rusije.

Situacija se nije mnogo promenila ni u drugom poluvremenu. Novi strateg Orlova Dag Fišer dao je priliku mladim nadama Enisu Bibiću, Djordju Krnjeti i Stefanu Simoviću da pokažu šta znaju, i nije se pokajao. Ritam utkmice je i dalje bio izuzetno visok, i gosti nisu mogli da ga prate. Eseji su se i dalje nizali kao na traci, ali ni Rusi nisu ostajali dužni, pa su najpre u 53 minutu preko Antona Matiushkina uspeli da postignu prvi esej na utakmici, a zatim i u poslednem minutu to isto je ponovio Sergey Sazanov. Na kraju velika, grandiozna pobeda Srbije od 66-10. Druga od ukupno 9 susreta koliko su do sada odigrali Srbija i Rusija.

Već u sredu Rusija će imati prilike da protiv Ukrajine popravi današnji loš utisak. Utakmica se igra od 13.00 sati na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima. Srbija naredni meč igra takođe protiv Ukrajine u subotu od 14.00 sati, na stadionu u Jajincima.

Srbija – Rusija 66-10 (38-0)

B Prvenstvo Evrope. Paraćin: Gradski stadion. Gledalaca: 250. Sudija: Stephane Vincent (Francuska) Pomoćnici: Andrew Pilkington (Spanija). James Jones (Vels). Četvrti sudija: Stefan Stamenić (Srbija) . Privremeno isključenje na 10 minuta: Lazar Živković (Srbija) 69 min.

Poeni za Srbiju: 13 eseja – Vladislav Dedić 1 i 16 min, Nikola Đurić 12 min, Dragan Janković 22 min, Aleksandar Đorđević 26, 61 i 67 min, Aleksandar Pavlović 35 i 37 min, Rajko Trifunović 46 min, Enis Bibić 57 min, Stefan Arsić 73 i 75 min. Golovi: Džavid Jašari 7/13.

Poeni za Rusiju: 2 eseja – Anton Matiushkin 53 min, Sergey Sazonov 80 min. Golovi Maxim Martynov 1/2.

Srbija: (1) Janković Dragan (2) Pavlović Aleksandar (12) Milutinović Vladimir (4) Djordjević Aleksandar (5) Trifunović Rajko (6) Dedić Vojislav (17) Jašari Džavid (18) Nedeljković Stefan (9) Dedic Vladislav (10) Živković Lazar (11) Tomić Miodrag (3) Djurić Nikola (13) Stevanović Stevan (c) Rezerve: (14) Arsić Stefan (15) Enis Bibić (17) Simović Stefan (20) Krnjeta Djordje

Rusija: (1) Vadim Buriak (2) Pavel Smirnov (3) Ivan Vabishchevich (4) Maxim Martynov (5) Ilia Danilov (6) Andrei Zdobnikov (c) (7) igor Chuprin (8) Egor Petukhov (9) Sergei Sazonov (10) Ivan Suracov (11) Artem Tuitrin(12) Zakir Prizniakov (13) Dimitrii Strukov Rezerve: (14) Anton Matiushkin (15) Kirill Bozmkov (16) Artem Egorov (17) Roman Ovcinikov.

Be the first to comment

Leave a Reply