Srbija – Grčka 4-8

B@ PHOTO-DRUGBY

U vrlo zanimljivpj i neizvesnoj utakmici koja je danas odigrana u Bojniku na stadionu Pusta Reka pred oko 400 gledalaca ženska reprezentacija Srbije poražena je od Grčke sa 8-4 (0-4). Srbija je tako propustila odličnu priliku da se revanšira gošćama za prošlogodišnji poraz u Atini, ali i osvoji prvi trofej Kupa Balkana u ženskoj konkurenciji. Igrale su naše devojke odlično i pored toga što se osećalo odsustvo nekoliko odličnih igračica, pre svega Karoline Blizanac, Anastasije Karanović i Ume Čengaj.

Na početku utakmice grkinje su naše igračice stavile pod pravu baražnu vatru, držeći ih gotovo pola sata na našoj polovini terena. Branile su se naše devojke junački. Zatvorile su sve prolaze ka našoj esej liniji i na kraju uspele da se odbrane, a iz jedne kontre u 30 minutu preko Jelene Stojiljković da dođu prve u vodstvo.

Na žalost vrlo brzo nakon našeg vodstva, povredila se Ljiljana Bajić, tako da je za trenera Slobodana Manaka situacija postala još komplikovanija. Praktično sa samo dve izmene (Marija Simović i Sofija Kovačević nisu ulazile u igru) manevarski prostoje je postao još manji a mogućnost da se neka od igračica odmori i sačuva za kraj još teža.

Prvih 20 minuta u drugom poluvremenu igrala je Srbija vrlo dobro. Naročito se isticala naša “teška artiljerija” predvođena Sanjom Starčević u napadu i Natalijom Simić u odbrani. Uz ove dve igračice istakle su se još Marija Maslaković, Teodora Marin i neumorna Jelena Stojiljković. Ipak žestok tempo, težak teren natopljen kišom koja je padala celo jutro, i tanka klupa, polako su počeli da uzimaju danak. Počele su greške, a nakon jedne takve u 61 minutu Grčka je poravnala rezultat na 4-4. Nisu se naše devojke ni tada predale. Nošene publikom zaigrale su na sve ili ništa. Grkinje su dva puta Sanju Starčević i po jednom Mariju Maslaković i Nataliju Simić zaustavljale svega na nekoliko metara od esej linije. I kako to obično biva u sportu onaj ko ne iskoristi svoje šanse, na kraju bude surovo kaznjen. Iz jednog kontranapada Grkinje su došle do jedine izgledne šanse u drugom poluvremenu koju je kapiten Ourania Koutsikou iskoristila i donela svojoj reprezentaciji važnu pobedu i pehar namenjen pobedniku Kupa Balkana.

Zaista, naše devojke iako imaju za čime da žale, jer su ako ništa drugo mogle bar do nerešenog rezultata, koji bi po onome što su obe reprezentacije pokazale bio verovatno najpravedniji ishod, mogu da budu zadovoljne onim što su danas prikazale. Na banketu koji je nakon meča održan u hali sportova, stručni štab Grčke za našu najbolju igračicu proglasio je Sanju Starčević. Naš stručni štab za igračicu utakmice izabrao je Ouraniju Koutsikou.

Srbija – Grčka 4-8 (4-0)
Bojnik, stadion Pusta reka. Gledalaca: 400. Sudija Misa Vakadranu (Fidži). Pomoćnici: Marko Ćuk, Luka Ilić (obojca Niš).

Poeni za Srbiju: 1 esej – Jelena Stojiljković (35). Conv. Tamara Bošnjak 0/1.Poeni za Grčku: 2 eseja – Koutsioumpa (61), Koutsikou (73). Conv: Pappa 0/2.

Srbija: Tamara Bošnjak, Ljiljana Bajić, Teodora Mićić, Nika Bajić, Marija Stojšić, Katarina Veljanski, Jelena Stoiljković, Teodora Marin, Nataša Kovačević, Jovana Frid, Sanja Starčević, Natalija Simić Marija Maslakovic. Rezerve: Anja Luther, Dragana Žeželj, Marija Simović, Sofija Kovačević.

Grčka: Charilaos Xygkas, Paula Grosyk, Dimitra Papoutsi, Isaia Maragkou, Velissaria Koutsioumpa, Magdelini Stavrianou, Asimina Mastoraki, Anna Limperi, Chrysi Lymperidi, Myrsini Pappa, Georgia-Fotini Koutsimpogeorgou, Christina Makri, Ourania Koutsikou. Rezerve: Giota Alevra, Katerina Varypati, Maria-Anna Lamprou, Eleftheria Angel

Be the first to comment

Leave a Reply