Srbija u Atini protiv Grčke

Muška seniorska reprezentacija Srbije u subotu 13.05.2023 u Atini igra prvi test meč u 2023 godini. Orlove na jesen po prvi put u istoriji očekuje start u naj jačoj A Ervopskoj ligi, gde će odmeriti snage sa Škotskom, Irskog i Engleskom. U želji da se što bolje pripreme za te izazove, stručni štab je ugovorio dva test meča, prvi 13.05.2023 protiv Grčke u Atini, i dve nedelje kasnije 27.05.2023 u Udinama protiv Italije.

Selektor Srbije Englez Daz Fišer je rekao: „Proveli smo dobru nedelju zajedno i svi su uzbuđeni zbog utakmice. Grci su uradili sjajan posao u obezbeđivanju odličnog stadiona. Imamo nova lica u našem timu, a takođe sam nagradio četiri naša U19 koja su igrala dobro na Evropskom prvenstvu prošle godine. Oni su naporno radili ove nedelje i to pokazuje da naši razvojni putevi funkcionišu, posebno kada se 17-godišnjaci biraju za mušku seniorsku reprezentaciju.

Selektor Grčke Mihalis Čacijoanu (Michalis Chatziioannou), je odabrao igrače iz sedam klubova, rekao je: „Srbi su poznati po svojoj čvrstini, ali sam siguran da ćemo ih iznenaditi. Svi momci izgledaju spremni, pripreme su bile dobre. Nadam se da će strateški sve ići kako je planirano. Moramo da uklopimo novajlije u naš stil igre, ali to je odlična prilika za njih dok gledamo ka sledećem ciklusu kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.“

Grčka je imenovala čak jedanaest debitanata u svom timu od 19 igrača za utakmicu protiv reprezentacije Srbije koja se igra u subota na stadionu Nea Smirni kapaciteta 11.700, domu FK Panionios. Početak utakmice je u 18 časova po lokalnom vremenu, odnosno u 17.00 po našem vremenu.

Utakmica će se prenositi uživo na sledećem linku:   https://www.youtube.com/@GreekRLF/

TIM GRČKE

Iordanis Triantafyllou (AEK), Aris Dardamanis, Athanasios Lamprou, Theofylaktos Paraskevopoulos (Aris Eagles), Thomas Zikos (Glyfada Sharks) Alexandros Aliu, Stefanos Bastas, Michail Bosmos, Leonidas Mingko (Rhodes Knights), Aris Koulizakis, Ioannis Nake, Georgios Paliogiannis, Konstantinos Papageorgiou, Nikolaos Papanikolaou, Nikolaos Stefanou, Stephanos Stephanou, Charilaos Xygkas (Attica Rhinos), Nectarios Tsakalos (Athens Raiders), Panagiotis Karefilis (Perama Tigers)

TIM SRBIJE

Aleksandar Pavlović, Dragan Janković, Džavid Jašari, Enis Bibić, Strahinja Stojiljković (Partizan Beograd), Marko Jakovljević (Radnički Beograd), Luka Illić, Mihajlo Jović , Stefan Arsić (Radnički Niš), Denis Čengaj, Dragan Kokanović, Marko Janković, Miodrag Tomić, Miloš Zogović, Nikola Đurić, Rajko Trifunović, Valentino Milovanović, Vladislav Dedić, Vojislav Dedić (Crvena Zvezda Beograd),

Be the first to comment

Leave a Reply