Bosna i Hercegovina – Srbija 4-50

Utakmicom u Vitezu, mlada reprezentacija Srbije danas je startovala sa Balkanskom turnejom, koja će prema nagoveštajima iz Federacije, ubuduće biti tradicionalna. Prvi protivnik od četiri koliko je ukupno planirano ovog leta bila je reprezentacija Bosne i Hercegovine. “Orlići” iako u krnjem sastavu savladali su domaćina sa 50-4. Ipak, reprezntacija Bosne i Hercegovine, sastavljena od igrača iz FIS Viteza i Borca iz Banjaluke, pružili su snažan otpor pogotovo u prvom poluvremenu. Taj deo igre pripao je Srbiji sa 18-4. U nastavku je domaćinu ponestalo snage, tako da su se mladi igrači reprezentacije Srbije, u kojoj je čak bilo 9 igrača koji još nisu postali punoletni, rastčali na kraju došli do ubedljivog trijumfa.

Bila je to prva zvanična test utakmica za Bosnu i Hercegovinu, i prva koju je ova reprezentacija digrala kao domaćin na svom terenu. Predsednik Ragbi 13 Asocijacije Bosne i Hercegovine Željko Ljubanić rekao je: „ Bio je to poseban dan za nas, prvi put smo nastupili na svom stadionu. Iako smo zbog problema sa pandemijom izazvanom virusom kovid19 imali samo dva zajednička treninga, zadovoljan sam onim što su igrači Bosne i Hercegovine prikazali, pogotovo u prvom poluvremenu. Svesni smo da moramo više da radimo i treniramo. Planiramo da u saradnji sa lokalnom samourpavom u Banjaluci, pokrenemo školu ragbija za mlade momke i devojke i nadamo se da će to pomoći da se ovde više provomiše ragbi liga.”

Inače, u subotu i nedelju u Vitezu je održan kurs za trenere Evropske ragbi 13 federacije nivoa 1, koji je održao Slobodan Manak. Kursu je prisustvovalo ukupno 6 polaznika iz Viteza, Banjaluke i Zenice.

Reprezentaciju Srbije u narednom periodu očekuju još 3 utakmice i to: 20 Juna u Sofiji protiv Bugarske, 27 Juna u Baru protiv Crne Gore, i 4 Jula u Skadru sa Albanijom.

Bosna i Hercegovina –  Serbia 4-50 (4-18)

Test utakmica. Stadion: NK Rijeka. Sudija: Slobodan Manak (Beograd).

Poeni za Bosnu i Hercegovinu: esej – Marko Banović (30) Golovi: Zvonimir Ljubanić (0/1)

Poeni za Srrbiju: 9 eseja – Andrej Marinković (5), Đordje Krnjeta (10) (80), Marko Jevđić (13), Uros Ilić (45), Mateja Nedeljković (58) (71), Uros Popović -(62), Enis Bibić (78). Golovi: Strahinja Stojilkovic (6/7), Enis Bibic (1/2),

Bosna i Hercegovina: Martin Vrhovac, Zvonimir Ljubanić, Marko Banović, Ranko Stevanovć, Mladen Bobar, Aleksa Ajdar,Viktor Bilić, Stjepan Križanac, Alem Šabanović, Namic Mahmić, Marko Sadžak, Selim Sefer, Siniša Mijić. Rezerve: Ivan Stojak, Petar Dujmić, Joseph Maalonge Moses.

Srbija: Andrej Marinković, Uroš Ilić, Ilija Stanić, Branko Šabanović, Uroš Popović, Lazar Stamenković, Mateja Nedeljković, Strahinja Stojilković, Nikola Mladenović, Đorđe Krnjeta, Luka Ilić, Marko Jevđić, Enis Bibić. Rezerve: Marko Milićevicć, Miloš Pavlović, Batrić Jevrić, Veljko Đordjević.

Be the first to comment

Leave a Reply