Nastavak sezone u junu

Pandemija izazvana virusom COVID 19, prekinula je ragbi 13 sezonu u Srbiji 15.03.2020 godine. Kao i u ostalim sportovima, sva takmičenja u svim kategorijama, i sam rad svih klubova su suspendovana od 16.03.2020. Nakon dva meseca pauze, stvari su se u mnogome popravili i većina klubova je polako krenula da se priprema za nastavak sezone, čiji početak je planiran za prvu nedelju juna meseca.

U nastavku sezone prvi će na teren istrčati seniori i to u utakmicama četvrt-finala kupa Srbije, koje će se najverovatnije igrati bez prisustva publike. Novi kalendar takmičenja predviđa da se već naredna dva vikenda odigraju polufinalne i finalna utakmica, tako da bi novog pobednika Kupa Srbije dobili 21.06.2020 godine. Nakon kupa krenuće odmah i Super Liga Srbije, a ako sve bude kao što je planirano, krenuće i oni mlađi juniori, kadeti i pioniri.

“Crvena zvezda je sa individualnih radom startovala odmah nakon Đurđevdana. Naš glavni trener Fil Ekonomidis nalazi se u Australija pa igrači rade po programu koji je pripremio naš internacionalac Vladica Nikolić koji će obavljati dužnosti trenera do povratka Ekonomidis. Od ponedeljka 18.05.2020 počinjemo i sa treninzima na terenu i nadamo se da ćemo biti spremni za nastavak sezone u junu,” istakao je sportski direktor crveno-belih Slobodan Manak.

Takmičenja u Francuskoj se nastavljaju tek u septembru, tako da su se crveno-beli “zaslugom korone” neplanirano pojačalali, jer su se u redove šampiona vratili Vladica Nikolić i Miloš Ćalić.

Pripreme za nastavak sezone otpočeli su i ostali klubovi uz strogo poštovanje mera koje je propisala Vlada Republike Srbije. Radi se u grupama od maksimalno 9 igrača, uz obaveznu kontrolu temperature pre početka treninga. Dva imenjaka Radnički sa Novog Beograda i Niša strogo se toga pridržavaju.

Partizan kao i njegov veliki rival, za sada radi individualno, a izlazak na teren prema rečima trenera Admiral Hadžića planiran je za ovaj vikend po grupama.

Definitivno, doba izolacije je ružna prošlost, a jajasta lopta ponovo će zaskakutati početkom juna na domaćim terenima. Kakva će biti situacija sa međunarodnim programom još uvek se ne može reći, ali svi se nadaju da će situacija ići na bolje. Definitivno, Prvenstvo Evrope do 19 godina je odloženo, i biće odigrano naredne godine, u Italiji, ali u konkurenciju U20. Kako se situacija menja iz časa u čas, definitivno odluka šta će biti sa četvrtom sezonom Balkanske Super Lige i reprezentativnim utakmicama odložena za kraj juna. Naravno svi bi da se što pre vrate na teren, ali problem oko prelaska granica, karantina i preskupo testa na koronu to u mnogome komplikuje.

Be the first to comment

Leave a Reply