Mirčeski za Ginisa!

?????????????????

Srpski reprezentativac iz Australije Džejms Mirčeski ušao je u najnovije izdanje Ginisove knjige rekorda za 2019 godinu, kao igrač koji je postigao najbrži esej na jednoj ragbi 13 internacionalni utakmici. On je na kvalifikacionoj utakmici Evropske zone za odlazak na Svetski kup 2021, između Srbije i Grčke postigao esej u 7,9 sekundu utakmice. Utakmica Srbija – Grčka odigrana je 9. novembra u Beogradu, na stadionu SC Makiš. Ovim esejem Mirčeski je sa trona skinuo legendarnog kapitena Australije Boba Fultona, koji je davne 1970 godine na utakmici protiv Francuske postigao esej u 15 sekundi.

U izjavi za sajt Svetske ragbi 13 federacije i medije u Australija Džejms Mirčeski je istakao:

Od mog debija za Srbiju na test meču protiv Filipina 2016 godine u Sidneju, uvek sam davao sve od sebe za moju zemlju i tim. Bio je to veliki šok za sve da smo tako brzo postigli esej. Na žalost, meč se kasnije okrenuo u drugom pravcu i mi smo na kraju doživeli težak poraz.

Džejms Mirčeski je do sada za Srbiju odigrao 5 utakmica, a pored testa protiv Filipina, nastupao je i u kvalifikacijama za Svetski kup 2017 i 2021 godine.

Džejms Mirčeski – najbrže postignut esej ikada

Član Upravnog odbora Ragbi 13 federacije Srbije Milun Živković ovako je prokomentarisao vest da su esej Mirčeskog Svetska ragbi 13 federacija i Ginisove knjiga rekorda proglasili za ikad najbrže postignuto polaganje:

Znali ssmo da će ta utakmica protiv Grčke ući u istoriju Srpskog ragbija. Svi smo se nadali da će to biti zbog pobede nad Grcima i našeg prvog plasmana na Svetski kup. Na žalost to se nije dogodilo, jer su Grci bili mnogo bolji i zasluženo otišli na Svetski Kup 2021 u Englesku. Nama je za utehu ostao ovaj ekspres esej Mirčeskog.

Inače, Srbiji je protiv Grčke trebala pobeda kako bi izborila plasman na Svetski kup 2021 godine. Orlovi su odlično startovali i nakon eseja Mirčeskog poveli sa 6-0, ali su Grci, koji su u svom sastavu imali čak 14 Australijanaca, vrlo brzo uspeli da poravnanju rezultat, a kasnije da dođu i do ubedljive pobede od 6-82. Ovaj rezultat je dosta najteži poraz “Orlova” na domaćem terenu.

Be the first to comment

Leave a Reply