COVID-19 odneo Dave Roberts-a

Ragbi liga
Slika: http://www.zemun.rs

Pandemija izazvana virusom COVID-19 svakim danom odnosi nove i nove zrtve svuda u svetu. U tom tragicnom nizu našlo se i ime jednog velikog prijatelja ragbija 13 u Srbiji. To je Dave Roberts, koji je danas preminuo u Engleskoj od posledica ovog virusa.

Jovan Vujošević istakao je da ga je vest o smrti Dave Robers-a potresla i iznenadila: “Dave Roberts je dosta pomogao u razvoju ragbija 13 u Srbiji. On se lično angažovao 2008. godine kako bi dva srpska reprezentativca dobila po prvi put priliku da zaigraju u Engleskoj. Bilo je to u klubu Eastmoor Dragons u kome je Dajv bio predsednik. Takođe, više puta nesebično donirao je opremu za srpske klubove. Dajv je 2011. godine posetio Srbiju. Kao menadžer vodio je amatersku reprezentaciju Engleske BARLA U19, koja je odigrala dva meča sa odgovarajućim selekcijama Srbije i napravila promociju ragbi 13 sporta u opštini Zemun.”

Dave Roberts

Generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Vladan Kikanović takođe je iznenađen tragičnom vešću iz Engleske: “Nikan se ne zna šta donosi sutra dan. Tako je to u životu. Nadao sam se da ćemo Dava Roberts-a videti ove jeseni ponovo u Beogradu, ali je najpre gostovanje BARLE U23 koje je bilo predviđeno za novembar mesec otkazano zbog pandemije, a zatim je došla ova tužna vest. U ime Ragbi 13 federacije Srbije, svih njenih članova i simpatizera, kao i u svoje lično ime želim iskreno saučešće porodici, prijateljima kao i klubu i Engleskoj RL na ovom gubitku.”

Svoj dubok trag u razvoju ragbi lige u Evropi Dave Roberts nije ostavio samo u Srbiji. Iz Dejvovog kluba takođe dolazi i bivši selektor Španije, Daren Fišer, a klub je u poslednjih par godina angažovao nekoliko španskih igrača. Dejv je bio predsednik kluba od 1975. godine do danas.

Be the first to comment

Leave a Reply