Virus COVID-19 zaustavio sve aktivnosti

VAŽNO OBAVEŠTENJE
Obaveštavamo sve klubove, sportske radnike, trenere i sudije da u skladu sa odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, sve aktivnosti vezane za rad Ragbi 13 federacije Srbije biće obustavljene do daljnjeg.

To znači da su sva domaća takmičenja u svim kategorijama prekinuta do daljnjeg, kao i da neće biti odigrane međunaredne utakmice između juniorskih reprezentacija do 19 godina Srbije i Češke koja je bila planirana za 21.03.2020 godine, kao i ženskih repezentacija Grčke i Srbije 11.04.2020 godine.

Radno vreme Ragbi 13 federacije Srbije od utorka 17.03.2020. godine biće skraćeno i u režimu dežurstva od 10 do 13 časova. Sve neophodne informacije i pitanja možete uputiti na elektronsku poštu Federacije: ragbi@verat.net i ragbi13fs@gmail.com kao i na telefon generalnog sekretara 060/4277725.

Apelujemo na sve ragbi 13 sportiste, sportske radnike i prijatelje da budu svi društveno odgovorni, da slede uputstva državnih organa kako bismo prevazišli novonastalu situaciju.

PREDMET: OBAVEŠTENJE VEZANO ZA COVID-19
Poštovani,
Svi ragbi 13 klubovi, svi igrači i igračice, ragbi 13 treneri, sudije, delegati, lekari. kao i svi ostali ragbi 13 sportski radnici, obavešteni su da vanredno stanje u Republici Srbiji stupilo na snagu dana 15. marta 2020. godine i da su prestala sva sportska takmičenja, uključujući i ragbi 13 takmičenja, svi prijateljski mečevi, kao i procesi treniranja u ragbi 13 klubovima. Svi ragbi 13 klubovi pod nadležnošću Ragbi 13 federacike Srbije dužni su da odmah:

 • da obustave učešće u ragbi 13 takmičenjima svih nivoa;
 • da otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
 • da obustave sve oblike trenažnog procesa za igrače;
 • da prestanu organizovati bilo koju vrstu rekreativnog ragbija 13, ragbija 9 i tač ragbija;
 • da prestanu okupljati sportiste u svojim prostorijama.
  Svi ragbi 13 klubovi, kao i teritorijalni, savezi sa teritorije Republike Srbije, dužni su da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što je navedeno.
  Ragbi 13 federacija Srbije obavestiće svoje članove o svim daljim merama koje će biti preduzete u ragbi 13 sportu putem zvaničnih kanala komunikacije (elektronske pošte, veb stranica i zvaničnih
  društvenih mreža), putem medija i svih ostalih dostupnih sredstava komunikacije.

Ragbi 13 federacija Srbije
Vladan Кikanović
Generalni sekretar

Be the first to comment

Leave a Reply