Skupština izabrala novo rukovodstvo

Skupština R13FS

Ragbi 13 Federacija Srbije, danas je održala redovnu godišnju Skupštinu Federacije. Ova Skupština je bila izborna, jer je starom rukovodstvu na čelu sa predsednikom Predragom Pantićem istekao mandat. Ipak, pre izbora novog rukovodstva, pristupilo se raspravi o onome što je aktuelno rukovodstvo uradilo u ovoj i prethodne tri godine. Skupština je protekle četiri godine ocenila prelaznom ocenom, uz napomenu da je mnogo toga rađeno i urađeno, ali da glavni ambiciozni cilj, plasman seniorske reprezentacije Srbije na Svetski Kup, i pored dve velike šanse u kvalifikacijama za Svetske kupove 2017. i 2021. godine, za vreme ovog rukovodstva nije ostvaren. Pogotovo su sveži, duboki ožiljci, iz ovih poslednjih kvalifikacija u kojima smo ubedljivo poraženi od Škotske i Grčke. U narednom periodu novi Upravni odbor i druga stručna tela u Federaciji pozabaviće se detaljnijom analizom ovog neuspeha, kako nam se iste greške ne bi ponovile.

Skupština je jednoglasno izabrala novo rukovodstvo Federacije. U Upravni odbor su izabrani: Radoslav Novaković, jedini dosadašnji član koji je izabran u novo rukovodstvo, koji će u Upravnom odboru obavljati i funkciju Sportskog Direktora Federacije, Dragan Živković uspešni privrednik i dugogodišnji sportski radnik u fudbalu, Lazar Živković reprezentativac Srbije i predsednik Ragbi 13 kluba Radnički Niš, Dragan Pavlović čovek na čiju je inicijativu 2001. godine reosnovan ragbi 13 u Srbiji. Peti član UO je Milun Živković sportski radnik iz Uba. Prvoj četvorici Skupština je poverila mandat od četiri godine, dok je Milun Živković praktično vršilac dužnosti člana UO, do izbora novog Predsednika. Svakako jedan od glavnih zadataka novog rukovodstva biće izrada plana i programa rada za 2020. godinu, kao i Strateškog plana razvoja Federacije za period 2020-2025, ali i iznalaženje i dovođenje na čelo federacije prave ličnosti koja će sa novim rukovodstvom uspeti da te planove sprovede u delo.

Skupština je izabrala i novi Nadzorni odbor u koji su ušli Predrag Pantić, Aleksandar Milošević i Mladen Đurić. Pantić i Đurić su do sada bili članovi UO, a Aleksandar Milošević je zajedno sa Pavlovićem bio jedan od pionira ponovnog pokretanja ragbija 13 u Srbiji.

Inače pre početka na rad po dnevnom redu Skupštine su se obratili predstavnici Ragbi 13 kluba Tašmajdan Tigrovi, Dalibor Vukanović i Stefan Nikolić. Oni su u pratnji desetak igrača ovog kluba izrazili svoje nezadovoljstvo ovogodišnjim takmičenjem u B ligi. Komesar za takmičenje Dragan Pavlović pojasnio je svima da će konačan predlog sistema takmičenja biti poslat svim klubovima koji se budu prijavili za takmičenje do 31.12.2019. Istaknuto je da produženje rokova za prijavu neće biti, a da će do 10.01.2020. Komesar organizovati sastanak sa svim prijavljenim klubovima.

Na kraju Skupština je odala priznanje najboljima u 2019. godini. Plaketa za najboljeg trenera pripala je Australijskom stručnjaku Filu Ekonomidasu, treneru Crvene zvezde. Najbolji volonter u ovoj godini je Jasmin Bibić. Najbolji mladi igrač je Mihajlo Stojiljković (Partizan 1953). Najbolji igrač u seniorskoj konkurenciji je Vladislav Dedić (Crvena zvezda), dok je najbolja igračica Jelena Stojiljković (Crvena Zvezda). Najbolji sportski radnik u ovoj godini je Miloš Stamenković ORK Morava Gepardi Leskovac.

Be the first to comment

Leave a Reply