Žreb za Svetski Kup 16 januara

Svetski Kup

Pred kraj tek protekle godine saznali smo imena svih učesnika Svetskog Kupa 2021 godine. Na našu veliku žalost na spisku 16 muških reprezentacija koje će učestvovati na najvećoj ragbi liga smotri na Svetu, nema Srbije. Orlovi su ubedljivo poraženi od Škotske i Grčke, koje su ovim pobedama nad Srbijom bukirali svoja mesta za Englesku.

Žreb za Svetski Kup i to za sva tri takmičenja u muškoj, ženskoj i konkurenciji za igrače u kolicima biće održan u Londonu i to 16. januara ove godine. Koliko se u Engleskoj pridaje značaj ovom velikom takmičenju, najbolje govori podatak da će žreb biti organizovan ni manje ni više nego u Bakingemskoj palati. Domaćin žreba biće Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Hari.

Princ Hari se od povratka iz vojske i služenja vojnog roka u Avganistanu, 2014. godine posvetio humanitarnom radu. Već u martu iste godine pokrenuo je “Nepobedive igre – Invictus Games” vrstu paraolimpijskih igara namenjenu bivšim pripadnicima vojske koji su postali invalidi tokom služenja vojnog roka. Takođe, poznato je da je on pokrovitelj Engleske Ragbi 13 Federacije, pa otud ne čudi što će biti domaćin tako značajnom događaju kao što je žreb za Svetski Kup.

Žreb će biti uživo prenošen na fejsbuk profilu Kraljevske familije, ali i preko zvaničnog sajta RLWC2021

Be the first to comment

Leave a Reply