Srbija – Grčka 6-82

RLWC 2021

Današnji susret između Srbije i Grčke može se okarakterisati kao dosad najznačajniji u 30-ogodišnjoj istoriji ragbija 13 u Srbiji. Nikada jedan ragbi meč nije imao toliko veliki ulog, kao ovaj današnji. Srbija je pobedom mogla da obezbedi plasman na najveću planetarnu ragbi 13 smotru, Svetski Kup 2021. godine u Engleskoj. Grcima je za plasman na Svetski Kup bio dovoljan i nerešen rezultat.

Srbija je odlično otvorila utakmicu. Već u 7 sekundi utakmice, Džejms Mirčeski je postigao prvi esej na utakmici. Miloš Zogović je bio precizan u dodatnom šutu na gol, pa je Srbija povela sa 6-0. Početak kao iz snova, ali nažalost domaćih navijača “Orlovi” nisu nastavili u takvom tempu. Imala je Srbija rezultat koji je vodi na Svetski Kup sve do 5-og minuta. Tada je Miloš Zogović napravio grešku, propustivši da poklopi jednu loptu koju su gosti šutnuli u naš esej prostor. Umesto njega to je uradio Billy Magoulias pa su gosti u 6. minutu nakon uspešno izvedenog šuta na gol Jordana Meads-a izjednačili rezultat na 6-6. Samo tri minuta kasnije Nick Mougios je postigao drugi esej za Grčku. Jordan Meads je ponovo nepogrešiv pa gosti po prvi put imaju prednost od 6-12. Kada je u 14. minutu Billy Magoulias postigao svoj drugi esej na utakmici, a treći za reprezentaciju Grčke, bilo je jasno da će “Orlovi” teško ostvariti svoj san i plasirati se na Svetski Kup. Gosti su delovali mnogo bolje i nakon početne inicijative domaćih potpuno preuzeli konce igre u svoje ruke.

Prednost reprezentacije Grčke rasla je vrtoglavom brzinom. Pokušali su “Orlovi” nešto da promene. Imali su dobru priliku u 30. minutu, čak su i postigli esej koji je glavni sudije Robert Hiks poništio na asistenciju pomoćnika Denisa Černjajeva zbog toga što je pas Ilije Radana ka Rajku Trifunoviću bio nekih pola metra unapred. Nakon ovoga gosti ponovo preuzimaju inicijativu i do kraja poluvremena stižu do prednosti od 6-46.

Odličnu partiju reprezentativci Grčke od kojih velika većina igra u Australijskim klubovima nastavili su i u drugom poluvremenu. Naši igrači su se trudili i borili u granicama svojih mogućnosti ali protiv mnogo boljih gostiju nisu mogli ništa da učine od još jednog ubedljivog poraza od 6-82.

Srbija – Grčka 6-82 (6-46)

Stadion: NSC Makiš. Gledalaca 150. Sudija: Robert Hiks (Engleska). Pomoćnici: Endrju Pilkington (Španija) Denis Černjajev (Ukrajina). Četvrti sudija: Roman Bikhov (Ukrajina).

Srbija: Miloš Zogović, Rajko Trifunović, Zejn Bijorac, Aleksandar Đorđević, Dragan Janković, Danijel Burk, Vojislav Dedić, Vladica Nikolić, Vladislav Dedić, Miloš Ćalić, Džejms Mirčeski, Džejson Muranka, Stevan Stevanović, Rezerve: Vladimir Milutinović, Lazar Živković, Ilija Radan, Nikola Srbljanin.

Grčka: Chaise Robinson, Nikos Bosmos, Nick Mougios, Terry Constantinou, John Mitsias, Billy Magoulias, Jordan Meads, Stefanos Bastas, Peter Mamouzelos, Billy Tsikrikas, Jake Kambos, Sebastian Sell, George Tsikrikas Rezerve: Aris Dardamanis, Stefano Totidis, Adam Vrahnos, Robert Tuliatu.

Be the first to comment

Leave a Reply