Letnji kamp u Karatašu

Od 24 do 30 avgusta u Karatašu, održan je još jedan Letnji kamp perspektivnih sportista na kome je učestvovalo 27 igrača starosti od 16 do 18 godina iz 6 domaćih klubova. Na žalost posle dužeg niza godina, ovogodišnji kamp je prošao bez učešća naših igrača iz dijaspore. Ove godine zbog korone izostali su igrači iz Australije, a povreda kolena na utakmici protiv Češke primorala je 17 godišnjeg reprezentativca Srbije Tomija Svanidzea da se vrati u Englesku. Tomi, koji igra za juniore London Bronkosa poslednje dve godine redovno učestvuje na Letnjem kampu i planirano je da i ove godine bude u Karatašu , ali ga je povreda na utakmici Trofeja Beograda orotiv Češke u tome sprečila. Na insistiranje trenera i klubskog doktora, odmah nakon utakmice u subotu, Tomi se vratio u London kako bi što pre sanirao povredu pred nastavak sezone.

I ove godine u sklopu kampa organizovan je seminsr za trenere nivoa 1, koji je vodio licencirani trener edukator Evropske Federacije Slobodan Manak.

Slobodan Manak sa polaznicima seminara

U saradnji sa Ministarstvom sporta Republike Srbije i Republičkim Zavodom za sport obavljeno je testiranje svih polaznika kampa.

U nedelju, predposlednjeg dana kampa odigrana je utakmica Kupa po poreklu, koju je dobila selekcija Beograda.

Srbija – Beograd 16-34 (10-14)

29.08.2021, Kup po poreklu. Igralište OSK Karataš, početak 18č, Sudija Slobodan Manak, Delegat Vladan Kikanović, Kamera Vukašin Šćepanović.

Poeni za Srbiju Luka Ilić 5′, Dejan Krstić 8′ Jovan Lončar 60`. Pretvaranja Krnjeta 0/1, Bustić 2/2

Poeni za Beograd Aleksa Živojinović 15′ i 18′, Strahinja Stojiljković 31′, Enis Bibić 41′, Mihajlo Marković 56`. Pretvaranja Stojiljković 4/4, Bibić 1/1. Kazne Stojiljković 2/2

Srbija: Jovan Lončar , David Živojinović, Jovan Jović, Dejan Krstić, Milan Pavković, Darko Samardžić, Lazar Bustić, Đorđe Krnjeta, Vladimir Dinić, Veljko Đorđević, Filip Samardžić, Ognjen Đorđević, Luka Ilić. Rezerva: Tadija Petrović. Trener: Stefan Arsić.

Beograd: Andrej Marinković, Aleksa Živojinović, Lazar Tarlanović, Din Duljaj, Filip Ćirković, Luka Trifunović, Enis Bibić, David Teofilović, Stefan Andrić, Luka Bojičić, Filip Radivojević, Mihajlo Marković, Strahinja Stojiljković. Trener: Jasmin Bibić.

Be the first to comment

Leave a Reply