SRBIJA – KANADA 4-26

Drugi test meč ženskih ragbi 13 reprezentacija Srbije i Kanade odigran je danas na stadionu SNC Makiš kod Ade Ciganlije. Orlice su danas pod rukovodstvom Amande Vilkinson igrale odlično i dobro namučile Kanađanke. Devojke iz zemlje javorovog lista došle su u vođstvo u 11. minutu, i to esejem koji je postigla Lea Milošević, devojka čiji koreni su sa naših prostora. U 20. minutu kršna Crnogorka koja nastupa za Srbiju, Maja Baošić izjednačila je rezultat na 4-4. Malo je falilo pa da prvo poluvreme bude nerešeno, ali su gošće uspele da nekoliko minuta pre kraja prvog poluvremena postignu drugi esej na utakmici. U listu strelaca upisala se Ben Skinet, tako da su Kanađanke otišle na poluvreme sa prednošću od 8-4.

Težak ritam odrazio se na naše devojke u drugom poluvremenu, ali i pored evidentnog umora. Orlice su se borile kao Lavice i dozvolile četvrtoj reprezentaciji na svetskoj rang listi samo tri eseja. Dva je postigla Gabriela Hidli, a treći Raša Naismit. Gabriela Hindli je uz Kristu Kent bila najbolja igračica na terenu.

SRBIJA – KANADA 4-26 (4-8)

Stadion: SNC Makiš. Gledalaca: 100. Sudija: Stefan Stamenić (Beograd), pomoćnici: Stefan Ivanković, Jasmin Bibić.

Poeni za Srbiju: Maja Baošić 20′ min. Gol: Maja Baošić 0/1.

Poeni za Kanadu: 5 eseja – Lea Milošević 11′ min, Ben Skiner 25′ min, Gabriela Hindli 32′ i 57′ min, Raša Naismit 36′ min. Golovi Taša Naismit 2/5, Sabrine Madaid 1/1.

SRBIJA: Marija Milosavljević, Milica Krasić, Tamara Bošnjak, Isidora Savković, Katarina Perović, Jelena Stojiljković, Zorica Kostić, Marija Maslaković, Karolina Blizanac, Nika Bajić, Željana Mitrović, Dragica Kovačević, Maja Baošić. Rezerve: Olivera Mišković, Ivana Đorđević, Nataša Kovačević, Dragana Žeželj.

Ženska Ragbi 13 reprezentacija Srbije

Kanada: Kaila Pickering, Sabrina Madaid, Meg Gasselin, Lea Milosevic, Milissa Seselja, Sarah Duncan, Tasha Naismith, Krista Kent, Nadey Karroum, Seimuter Garford, Chantelle Brucken, Tahya Dordevic, Mackenyie Kane. Rezerve: Ben Skinner, Gabrielle Hurdley, Brittany Douglas, Sennran Gallar.

Be the first to comment

Leave a Reply