Češka – Srbija 18-10

Test utakmica između seniorskih reprezentacija Češke i Srbije odigrana je danas na gradskom stadionu u Vrhlabiju. Naša reprezentacija je u Vrhlabi stigla juče predveče, nakon 19 sati vožnje autobusom. Stručni štab na čelu sa Engleskim stručnjakom Stjuart Vilkinsonom se odlučio da na ovoj utakmici da šansu mladim igračima iz domaćih klubova, od kojih se mnogo očekuje tek za koju godinu. Ispostavilo se da je to bila dobra odluka jer su “Orlovi” pružili odličan otpor daleko iskusnijim i starijim reprezentativcima Češke.

Ravnopravna utakmica u prvom poluvremenu. Obe ekipe igraju sigurno, trudeći se da broj grešaka svedu na najmanju moguću meru. Zanimljivo je da Srbija na tribinama ima oko 50 svojih navijača, koji svim srcem bodre naš tim i često su glasniji od domaćina. To su uglavnom naši ljudi koji rade u Vrhlabiju i okolnim mestima.

Češka uspeva da u 25. minutu postigne prvi esej na utakmici uz samu aut liniju. Samo dva minuta kasnije domaći postižu i drugi esej na utakmici, ovaj put uz drugu aut liniju. Oba puta Češki šuter Veseli, razveselio je naše navijače, jer je bio neprecizan u dodatnom šutu na gol, tako da su domaći poveli sa 8-0, što je na kraju bio i rezultat prvog poluvremena.

Srbija u 15. minutu drugog poluvremena postiže svoj prvi esej na utakmici preko Đorđa Stošića i smanjuje vođstvo domaćih na 8-4. Na žalost taj rezultat je ostao i nakon dodatnog šuta na gol, koji je neuspešno izveo Vladimir Milutinović. Nakon eseja Srbija nastavlja sa pritiskom i 7 minuta kasnije Stefan Arsić poravnava rezultat, a Milutinović je ovaj put precizan i Srbija prvi put vodi sa 10-8.

Domaći uspevaju da na desetak minuta do kraja postignu treći esej i ponovo dođu u vođstvo od 12-10. Pitanje pobednika domaći su rešili u 77. minutu, kada su u petom napadu postigli svoj četvrti esej, a zatim i gol za konačnih 18-10.

Češka – Srbija 18-10 (8-0)

Češka – Srbija 18-10

Vrhlabi 24.08.2019. Gradski stadion. Gledalaca 400. Sudija: J. Blog (Češka).

Poeni za Češku: 4 eseja. Golovi 1/4 Veseli.

Poeni za Srbiju: 2 eseja, Đorđe Stošić i Stefan Arsić. Golovi 1/2: Vladimir Milutinović.

Češka: Jakub Hudrlík (Mad Squirrels Vrchlabí), Patrik Koliska (Chrudim Rabbitohs), Martin Hanč (Chrudim Rabbitohs), Filip-Daniel Kittl (Krupka Dragons), Oldřich Chrbolka (Chrudim Rabbitohs), Ladislav Cintler (Slavia Hradec Králové), Daniel Veselý (Krupka Dragons), Tomáš Adamec (Slavia Hradec Králové), Tomáš Řičica (c) (Chrudim Rabbitohs), Jaroslav Novotný (Slavia Hradec Králové), Ondřej Preininger (Chrudim Rabbitohs), Pavel Mejstřík (Lokomotiva Beroun), Jan Heininger (Slavia Hradec Králové) Rezerve: David Bělohlávek (Mad Squirrels Vrchlabí), Jan Hovard (Mad Squirrels Vrchlabí), David Lahr (Vlci Trutnov), Tomáš Brejtr (Vlci Trutnov)

Srbija: Kosta Stojković, Đorđe Stefanović, Aleksandar Štefulj, Velemir Gašević, Valentino Milovanović, Vladimir Milutinović, Đorđe Stošić, Aleksandar Ilić, Mihajlo Ilić, Mihajlo Stojiljković, Velibor Karanović, Stefan Arsić, Denis Čengaj, Rezerve: Dušan Kostić, Uroš Martinović.

Be the first to comment

Leave a Reply