Провера против Чеха

Рагби 13 репрезентација Србије у суботу ће одиграти тест меч против репрезентације Чешке у Врхлабију. Наша репрезентација наступиће у знатно подмлађеним и измењеном саставу у поређењу са претходним мечевима. Стручни штаб на челу са Стјуартом Вилкинсоном одлучио је да за ову утакмицу позове само три играча који су пре месец и по дана путовали у Енглеску. То су Михајло Стоиљковић, Ђорђе Стошић и Александар Павловић. Вероватно би се још неко од играча Црвене звезде нашао на овом списку али су дозволу да прескоче ово репрезентативно окупљање добили сви црвено-бели репрезентативци. Разлог је што Црвена Звезда у истом термину учествовује на рагби 9 турниру у Лондону.

На списку кандидата су се после неколико месеци паузе поново нашла двојца младих и талентованих играча. То су Владимир Милутиновић и Александар Штефуљ. Обојица су прошле године са репрезентацијом Србије до 19 година играли на Европском Првенству у Београду. Штефуљ се пре месец дана вратио из Хонг Конга, а Милутиновић планира да већ ове јесени обуче дрес једног Француског клуба.

Основу тима за сусрет против Чешке ће чинити играчи до 23 године старости. На ширем списку налази се 20 играча од којих ће пут Врхлабија кренути 16-торица.

Шири списак кандидата: Kоста Стојковић, Михајло Илић, Михајло Стојиљковић, Велибор Kарановић,Стефан Милинковић, Александар Павловић, Вања Ненадовић, Владимир Милутиновић, (Партизан 1953 Београд), Александар Штефуљ, Денис Ченгај, Стефан Предојевић, Урош Мартиновић, Валентино Миловановић (Црвена звезда Београд) Марко Тодоровић, Ђорђе Стефановић, Ђорђе Стошић, Александар Илић, Стефан Арсић, Душан Костић (Раднички Ниш) Велемир Гашевић (Раднички Нови Београд)

Наши репрезентативци крећу вечерас аутобусом за Чешку. Утакмица се игра у суботу 24.08.2019 године на рагби стадиону у Врхлабију. Почетак је у 17.00 сати. У предигри од 15.00 сати састаће се репрезентације Чешке до 18 година и Пољске до 20.

Be the first to comment

Leave a Reply