LIONHEARTS – SRBIJA 26-22

U prvoj utakmici na turneji po Engleskoj, Srbija je danas u Jorku izgubila od Engleske selekcije Lionhearts sa 26-22. I pored poraza novi stručni štab na čelu sa Stjuartom Vilkinsonom može biti zadovoljan onim što su orlovi danas prikazali.

Nakon početne inicijative domaće ekipe, Srbija je u 6. minutu esejem Predraga Keglića došla u vođstvo, koje je nakon uspešnog pretvaranja povisio Miloš Zogović na 6-0. Ovu prednost orlovi su čuvali sve do 20. minuta, kada su domaći konstantnim pritiskom naterali našu odbranu na grešku i postigli svoj prvi esej na utakmici. Na našu sreću Hajes je iz teške pozicije neprecizan, pa Srbija i dalje vodi sa 6-4. Od 26. minuta, Srbija je imala igrača manje, jer je sudija Elis Mek Kartli pokazao žuti karton Predragu Kegliću zbog korišćenja lakta u obaranju. Sa igračem manje Orlovi su iznenadili Lavlja srca i u 30. minutu Stevan Stevanović je probio odbranu domaćih i postigao drugi esej za Srbiju. Zogović je opet precizan i Srbija vodi sa 12 – 4. Na žalost u poslednjem minutu prvog poluvremena Srbija je nakon greške u napadu primila esej u kontri, ali je ipak prvo poluvreme završeno vođstvom od 12 – 8 za Srbiju.

Na startu drugog poluvremena Srbija je propustila da postigne još jedan esej. Odbrana Lavljih srca odradila je tada lavovski posao, a ubrzo je stigla i kazna u 51. minutu. Nakon eseja i gola domaći po prvi put dolaze u vođstvo od 14-12. Lavlja srca su prednost uspeli da sačuvaju do kraja utakmice, mada se naši igrači nisu predavali do kraja meča, koji je na kraju završen sa 26-22 za Engleze.

Vladislav Dedić, koji je od strane protivničkog tima proglašen za najboljeg igrača u Srpskom timu istakao je:

Smatram da smo igrali dobro, u par navrata smo morali da odbranimo nekoliko setova u kontinuitetu na svojoj esej liniji. Nakon prve takve situacije smo se podigli i postigli esej, što je pozitivno uticalo na celu ekipu. Nova utakmica nas očekuje u sredu. Znamo na čemu treba da radimo i nadamo se da ćemo iz ove druge utakmice izaći kao pobednici.”

Novi trenera Srbije Stjuart Vilkinson nakon utakmice izjavio je:

Imali smo odličan start danas. Radili smo pet dana zajedno. Na žalost izgubili smo, ali možemo biti zadovoljni onim što smo pokazali.

ENGLAND LIONHEARTS – SRBIJA 26-22 (8-12)

Stadion: Heworth ARLFC, Elmpark Way. Sudije: Elis Mek Kartli, Tomas Mek Kej, Eskot Fernandez (svi Engleska). Žuti karton: Predrag Keglic (Srbija) – korišćenje lakta 26′ min.

Poeni za Lionhearts: 5 eseja – Mike Hayward, Will Milner, Chris Boyce, Jake Starbuck, Brad Cahill. Golovi: Ste Hayes 3/5.

Poeni za Srbiju: 4 eseja – Predrag Keglic, Stevan Stevanovic, Aleksandar Djordjevic, Milos Zogovic. Golovi: Milos Zogovic 3/4.

Yorkshire LIONHEARTS: Mike Hayward, Alex Bates, Callum Morsatkoyd, Ste Hayes, Stedhen Mountain, Will Milner, Chris Boyce, Xavier Martin, Scott Smith, Conor Wick, Louis Silkstone, Sean Malarkey, Jake Starbuck, Rezerve: Brad Cahill, Keiron Hainswerth, Lee Land, Nick Bardwine, Danny Hunter. Treneri: Crais Oliver, Tom Holmes, Ant Green.

Srbija: Miloš Zogović, Ilija Krstić, Aleksandar Đorđević, Petar Milanović, Dragan Janković, Aleksandar Pavlović, Đorđe Stošić, Lazar Živković, Vladislav Dedić, Miloš Čalić, Stefan Nedeljković, Predrag Keglić, Stevan Stevanović, Rezerve: Mihajlo Jović, Dušan Milutinović, Nikola Srbljanin, Nikola Đurić, Mihajlo Stojiljković.

Be the first to comment

Leave a Reply