И званично Црвена Звезда у Челенџ Купу

Крајем августа месеца, трагом вести коју су прво објавили медији у Великој Британији, обавестили смо домаћу јавност да је Рагби лиг клуб Црвена звезда поднео кандидатуру за учешће у Челенџ Купу у сезони 2019. Нисмо дуго чекали на одговор РФЛ-а (Енглеске Рагби Лиге), који нам је пренео Колин Клејвег, спортски директор клуба:

Црвена звезда је званично потврђена као учесник Челенџ Купа у наредној сезони, од стране РФЛ-а. Ову одлуку схватамо као велики моменат и признање за наш клуб и Српску рагби лигу. Надамо се да ће то бити прилика за све нас да наставимо са даљим развојем нашег спорта у Србији и на Балкану.

Црвена звезда је тако направила још један корак ближе свом циљу, а то је да у наредних неколико година заигра у Енглеској професионалној рагби лиги. Црвено-бели следе путању коју су већ прошли Француски клубови Каталански Змајеви и Тулуз Олимпик, као и Канадски Вучији чопор из Торонта. Управо одлични резултати ових клубова и њихови успеси на терену велики су ветар у леђа црвено белима. Каталанси су ове сезоне постали први клуб ван Енглеске који је освојио Челенџ Куп. Од 1896. године откако се ово такмичење одржава до ове сезоне, трофеј је увек припадао Енглезима. Канадски Вучији чопор из Торонта идуће недеље покушаће да постане први интерконтинентални клуб који ће заиграти у Супер Лиги. За две године “Вучији чопор” су од Лиге 1, преко Чемпионшипа стигли до утакмице од милион фунти. Победа им обезбеђује учешће у Супер Лиги наредне 2019. сезоне. Противник ће им бити Лондон Бронкоси, које су већ побеђивали ове сезоне.

Звезда има амбиције да ову светску рагби лига “лудницу” доведе у Србију. Црвено-бели су већ уписали Србију у круг повлашћених земаља који су учествовали у овом такмичењу. Да подсетимо, узак је то круг у коме се поред Енглеске, Шкотске, Велса и Ирске, већ поменутих Канађана и Француза, налазе само још Руси. Три Руска клуба су пре деценију играла Челенџ Куп, али нису успели да забележе ниједну победу. Какав ће резултат остварити Звезда, сазнаћемо већ у јануару за када су заказане прве утакмице. Жреб ће бити познат већ почетком децембра месеца.

Be the first to comment

Leave a Reply