ЈУНИОРИ до 19 година: Србија – Лавља Срца 20-30

Србија до 19 година

У финалу Трофеја Београда Србија до 19 година одиграла је данас утакмицу против Енглеске селекције Лајонхартса до 19 година. И поред пораза од 30-20 (18-12) стручни штаб може бити задовољан оним што су “Орлићи” приказали. Борили су се наши момци, храбро и срчано од првог до последњег минута, свом снагом. У појединим тренуцима били су бољи ривал од Лављих Срца, али су их грешке спутале да дођу до коначног тријумфа. Сигурно да екипа има велики потенцијал и да ће у наредних 7 дана, стручни штаб, предвођен двојицом Аустралијских стручњака Нилом Бијорцем и Бретом Дејвидсоном, имати довољно времена да отклони све уочене недостатке до старта Европског шампионата.

Репрезентативци Србије ушли су у утакмицу силно мотивисани да коначно победе реномиране госте. Мотивација и батина имају два краја, што су осетили и “Орлићи”. Две грешке су их скупо коштале, јер су их , хладнокрвни Енглези до 12. минута претворили у сигурно вођство од 12-0. Издигли су се “Орлићи” изнад понора, у који су могли да се сурвају, и у 21. минуту успели да поравнају резултат на 12-12. На жалост, гости су на полувреме ипак однели капитал од 18-12.

У другом делу Србија се у 42. минуту примакла на 18-16. Када се чинило да ће “Орлићи” стати на крај победничком низу Лављих Срца, они успевају да се поново одлепе, овај пут на 30-16. Србија не клоне духом, игра све боље, али се Енглези бране у складу са својим именом. Више пута су Владимир Милутиновић, Зејн Бијорац и остали улазили у Енглески есеј простор, али их је противничка одбрана спречила да постигну поене. Све до 66. минута, када је постављен коначан резултат Србија 20, Лавља Срца 30.

За репрезентацију Србију су по први пут наступила петорица играча из Аустралије, који потичу са ових простора. То су Џај Смит, Данијел Марјановић, Метју Драгишић, Зејн Бијорац и Зејн Малорт. Сва петорица су показала да ће бити велико појачање за “Орлиће” на овом Шампионату.

На старту Европског Шампионата 5. августа, Србија игра против Енглеске, која уз Француску и Велс, важи за једног од главних фаворита за титулу Европског Првака. Енглези ће у Београд допутовати без играча из професионалних клубова. Њихов тим је састављен од играча из 16 клубова, који  играју за сениорске полупрофесионалне и аматерске клубове. То значи да ће репрезентација Енглеске бити нешто јача од данашњег противника, селекције Лављих Срца, али ипак противник са којим ова репрезентација Србије може да се носи.

СРБИЈА до 19 – Лавља Срца 20-30 (12-18)

Београд 29.07.2018. године, стадион: НСЦ Макиш, гледалаца: 150.  Судија: Радослав Новаковић, помоћници: Џавид Јашари, Слободан Манак (сви Београд).

Поени за Србију: 4 есеја: Данијел Марјановић 15′ мин, Матија Михајловић 21′ и 66′ мин, Зејн Бијорац 43′ мин. Голови: Владимир Милутиновић 2/4.

Поени за Лавља Срца: 5 есеја: Sam CURWEN 5′ мин, Jack BROXTON 12′ мин, John IRVING 25′ мин, Iwan MARSH 45′ мин, Will MEADOWS 55′ мин. Голови: Sam CURWEN 5/5.

Србија до 19: Вук ТОМИЋ, Матија МИХАЈЛОВИЋ, Зане БИЈОРАЦ, Илија КРСТИЋ, Марко ЈАКОВЉЕВИЋ, Џаи СМИТ, Даниел МАРЈАНОВИЋ, Метју ДРАГИШИЋ, Михаило ТОМИЋ, Михајло СТОЈИЉКОВИЋ, Вељко СТАНКОВИЋ, Зејн МАРОЛТ, Владимир МИЛУТИНОВИЋ (капитен). Резерве: Иван АНДРИЋ, Доротеј-Дадо АРНОЛД, Александар ШТЕФУЉ, Марко СИМОВИЋ, Урош ГОЛУБОВИЋ, Стеван ИВАНКОВИЋ, Лука РАШКОВИЋ.

LionHеarts: Zac OLSTROM, Aaron BURNS, Jack BROXTON, Oliver CROMPTON, Will MEADOWS, Owen HOYLES, Sam CURWEN, Harry DARBY, Iwan MARSH, Tom JONNSON, Joe POWER, John IRVING, Jacke PEACCE. Резерве: Adam HOLT, William HALLIWELL, Nathan WILD, Mathew ROOD, Androw WILLIAMS, Jack BURKE.

ВИДЕО УТАКМИЦЕ, МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ – ОВДЕ – !!!

Be the first to comment

Leave a Reply