Спремни за окршаје

Ragbi 13 reprezentacija Srbije U19

Рагби 13 репрезентација Србије до 19 година данас је завршила претпоследњу фазу припрема за Европско Првенство које се од 5. до 12.08.2018. године одржава у Београду. “Орлићи” су од 18. до 26.07.2018. године вредно радили у Караташу. Радило се вредно, три пута дневно, да кажемо “ударнички” како и приличи бившем омладинском насељу које је и подигнуто за неимаре који су средином 60-их година прошлога века изградили хидроцентралу Ђердап, која се налази у непосредној близини данашњег кампа Министарства омладине и спорта. Под будним оком двојице Аустралијских стручњака Нила Бијорца и Брета Дејвидсона, 26 “Орлића” је напорно радило 9 дана, за предстојеће три утакмице, колико ће одиграти за недељу дана на Европском Првенству. Током кампа Републички завод за спорт је обавио и тестирање свих играча. Од понедељка 23.07. експедиција је комплетна, јер су се прикључили Метју Драгишић, Зејн Бијорац и Зејн Маролт. Тако се број играча из Аустралије попео на коначних 5.

Иначе, посета Кладову у прошлу суботу остала је забележена на филмском платну. Наиме на једној од најлепших плажа на Дунаву, наши репрезентативци нису одолели да не заиграју рагби на песку. Њихове мајсторије забележила је филмска екипа из Румуније и Србије, која је ту управо снимала кадрове за филм (Мост пријатељства) који ће се почетком идуће године наћи у биоскопима. Главна глумица је позната Румунска певачица Анка Поп. Како Анка изгледа можете видети на слици испод, а како звучи можете и чути (и видети) oвде (Едерлези – Анка Поп и Горан Бреговић).

Ragbi 13
Репрезентативци Србије са главном глумицом Анком Поп.

Припреме су данас завршене, а одмах по доласку у Београд, наши репрезентативци су продужили на Спортски центар Милан Гале Мушкатировић, где су имали тренинг опоравка.

Ragbi 13
Репрезентативци Србије на СЦ Милан Гале Мушкатировић

Тренинзи се настављају већ сутра, а за недељу је предвиђена последња провера. Биће то утакмица против Енглеске селекције Лављих срца у оквиру Трофеја Београда. Лавља срца су данас дошли у Београд, а сутра ће одиграти прву утакмицу против селекције Београда од 20 година. Ова утакмица се игра сутра у петак 27.07.2018. на стадиону СНЦ Макиш са почетком од 18.00 сати. Финална утакмица Трофеја Београда одиграће се у недељу 29.07.2018. на стадиону СНЦ Макиш са почетком у 18.00 сати. Финална утакмица Трофеја Београда одиграће се у недељу 29.07.2018, такође на стадиону СНЦ Макиш са почетком у 18.00 сати. У тој утакмици репрезентација Србије до 19 година, играће са Лајонхартсима.

Стручни штаб у саставу селектор: Нил Бијорац, тренер: Брет Дејвидсон, тим менаџер: Слободан Манак и помоћни тренери: Владан Кикановић и Адмир Хаџић, одредио је састав репрезентације Србије до 19 година. На том списку су: Џаи Смит (Браћа, Квинсленд), Матија Михајловић, Марко Симовић (Дорћол, Београд), Метју Драгишић (Канбера Пљачкаши), Данијел Марјановић (Кавана Делфини, Квинсленд), Стеван Иванковић, Стефан Милинковић, Владимир Милутиновић, Михајло Стојиљковић (Партизан, Београд), Зејн Бијорац, Зејн Меролт (Квинбијан Плавци, Канбера), Иван Андрић, Марко Јаковљевић, Михаило Томић, Вук Томић (Раднички, Београд), Доротеј-Дадо Арнолд, Урош Голубовић, Марко Јанковић, Илија Крстић, Лука Рашковић, Марко Шатев, Александар Штефуљ (Црвена звезда, Београд), Вељко Станковић (Цар Душан Силни, Параћин).

——————————————————————————————

LAT

Ragbi 13 reprezentacija Srbije do 19 godina danas je završila pretposlednju fazu pripema za Evropsko Prvenstvo koje se od 5. do 12.08.2018 godine održava u Beogradu. “Orlići” su od 18. do 26.07.2018. godine vredno radili u Karatašu. Radilo se vredno, tri puta dnevno, da kažemo “udarnički” kako i priliči bivšem omladinskom naselju koje je i podignuto za neimare koji su sredinom 60-ih godina prošloga veka izgradili hidrocentralu Đerdap, koja se nalazi u neposrednoj blizini današnjeg kampa Ministarstva omladine i sporta. Pod budnim okom dvojice Australijskih stručnjaka Neil Bijorca i Breta Dejvidsona, 26 “Orlića” je naporno radilo 9 dana, za predstojeće tri utakmice, koliko će odigrati za nedelju dana na Evropskom Prvenstvu. Tokom kampa Republički zavod sa sport je obavio i testiranje svih igrača. Od ponedeljka 23.07. ekspedicija je kompletna, jer su se priključili  Matthew Dragišić, Zane Bijorac i Zane Marolt. Tako se broj igrača iz Australije popeo na konačnih 5.

Inače, poseta Kladovu u prošlu subotu ostala je zabeležena na filmskom platnu. Naime na jednoj od najlepših plaža na Dunavu, naši reprezentativci nisu odoleli da ne zaigraju ragbi na pesku. Njihove majstorije zabeležila je filmska ekipa iz Rumunije i Srbije, koja je tu upravo snimala kadrove za film (Most prijateljstva) koji će se početkom iduće godine naći u bioskopima. Glavna glumica je poznata Rumunska pevačica Anca Pop. Kako Anca izgleda možete videti na slici ispod, a kako zvuči možete čuti (i videti) ovde (Ederlezi – Anca Pop i Goran Bregović).

Ragbi 13
Reprezentativci Srbije sa glavnom glumicom Anca Pop.

Pripreme su danas završene, a odmah po dolasku u Beograd, naši reprezentativci su produžili na Sportski centar Milan Gale Muškatirović, gde su imali trening oporavka.

Ragbi 13
Reprezentativci Srbije na SC Milan Gale Muškatirović

Treninzi se nastavljaju već sutra, a za nedelju je predviđena poslednja provera. Biće to utakmica protiv Engleske selekcije Lajonhartsa (Jorkšir) u okviru Trofeja Beograda. Lavlja srca su danas došli u Beograd, a sutra će odigrati prvu utakmicu protiv selekcije Beograda od 20 godine. Ova utakmica se igra sutra u petak 27.07.2018. na stadionu SNC Makiš sa početkom u 18.00 sati. Finalna utakmica Trofeja Beograda odigraće se u nedelju 29.07.2018, takođe na stadionu SNC Makiš sa početkom u 18.00 sati. U toj utakmici Reprezentacija Srbije do 19 godina, igraće sa Lajonhartsima.

Stručni štab u sastavu selektor: Neil Bijorac, trener: Brett Davidson, tim menadžer: Slobodan Manak i pomoćni treneri: Vladan Kikanović i Admir Hadžić, odredio je  sastav reprezentacije Srbije do 19 godina. Na tom spisku su: Jai Smith (Brothers, Queensland), Matija Mihajlović, Marko Simović (Dorćol, Belgrade), Matthew Dragišić (Canberra Raiders), Daniel Marjanović (Kawana Dolphins, Queensland), Stevan Ivanković, Stefan Milinković, Vladimir Milutinović, Mihajlo Stojiljković (Partizan, Belgrade), Zane Bijorac, Zane Marolt (Queanbeyan Blues, Canberra), Ivan Andrić, Marko Jakovljević, Mihailo Tomić, Vuk Tomić (Radnički, Belgrade), Dorotej-Dado Arnold, Uroš Golubović, Marko Janković, Ilija Krstić, Luka Rašković, Marko Šatev, Aleksandar Štefulj (Red Star, Belgrade), Veljko Stanković (Tzar Dušan Mighty, Paraćin)

Be the first to comment

Leave a Reply