Србија тестира Турке!

Рагби 13 репрезентација Србије

Рагби 13 Репрезентација Србије до 20 година у недељу у Истанбулу ће одиграти тест меч против младе репрезентације Турске до 21 године. Биће то прва историјска утакмица неке Турске националне селекције на међународној рагби лига сцени од 2016. године, од када се рагби 13 игра у овој земљи. Првобитно, било је предвиђено да уместо Србије, Турска одигра утакмицу против Либана. На жалост, у последњем тренутку Либанци су отказали гостовање у Истанбулу, па су домаћини упутили позив “Орлићима”.

Рагби 13 Репрезентација Србије налази се у фази припрема за предстојеће Европско Првенство до 19 година, које ће се од 5. до 11. августа одржати у Србији. Репрезентативци су од 17.06.2018. године на окупу, од када готово свакодневно раде са Аустралијским стручњаком Бретом Дејвидсоном. Због тога се наш стручни штаб ни једног тренутка није двоумио да ли да прихватимо позив Турске федерације. Турска је у последње две године много напредовала што доказују одлични резултати Кадикој Бикова у Балканској Супер Лиги. Турски шампион је изборио пласман у плејоф фазу овог такмичења, где ће се у четвртфиналу сусрести са Радничким из Ниша. Турска федерација чини много на подизању популарности рагби лиге у својој земљи, а прошле недеље је организовала врло успешно по трећи пут међународни турнир на песку, на ком су дебитовале и младе рагбисткиње Рагби лиг клуба Црвена звезда.

Менаџер наше репрезентације Слободан Манак истакао је: “На жалост у Истанбулу нећемо бити комплетни јер нам недостаје десетак играча који су што због повреда, породичних, професионалних обавеза и техничких разлога остали у Београду. Пут у Истанбул због повреда пропустиће: Марко Макера и Иван Андрић, затим Вук Томић, Михајло Томић, Марко Јаковљевић, Михајло Илић, Емир Ахмети, Марко Јанковић, Марко Шатев, као и Никола Младеновић, који није успео да извади пасош на време. Због тога смо у Истанбул повели и четворицу играча који немају право наступа на Европском Првенству.

Србија ће против Турске у  недељу на стадиону “Ататурк спорт” у 18.00 сати по локалном, односно у 17.00 по нашем времену наступити у следећем саставу:

1. Топлица Ристић (1998) Партизан Београд
2. Лука Рашковић (2001) Црвена звезда Београд
3. Стефан Милинковић (1999) Партизан Београд
4. Урош Голубовић (2001) Црвена звезда Београд
5. Матија Михајловић (2001) Дорћол Београд
6. Вељко Станковић (2001) Цар Душан Силни Параћин,
7. Илија Крстић (2000) Црвена звезда Београд
8. Денис Бајрами (1998) Партизан Београд
9. Стеван Иванковић (2000) Партизан Београд
10. Михајло Стојиљковић (2000) Партизан Београд
11. Марко Симовић (2001) Дорћол Београд
12. Доротеј-Дадо Арнолд (2001) Црвена звезда Београд
13. Владимир Милутиновић (1999) Партизан Београд – капитен
14. Рајко Трифуновић (1998) Црвена звезда Београд
15. Александар Штефуљ (1999) Црвена звезда Београд
16. Андрија Кокот (2002) Дорћол Београд
17. Андреј Шушак (2003) Дорћол Београд

Сртучни штаб: Брет Дејвидсон тренер, Слободан Манак тим менаџер. Утакмицу ће судити Владан Кикановић у овом тренутку, уз Радослава Новаковића, наш најбољи судија. Рагби 13 репрезентација Србије данас је на пут кренула аутобусом. Субота је предвиђена за лакши тренинг и одмор. У понедељак је слободан дан, који ће наши репрезентативци искористити да обиђу неке од знаменитости у Истанбулу.

Ргби 13 репрезентација Србије

Be the first to comment

Leave a Reply