Ивица Ђорђевић у Норвешкој

Ивица Ђорђевић

Наш судија-едукатор Ивица Ђорђевић учетвовао је на семинару за судије едукаторе Рагби 13 федерације Европе у склопу програма финансираног из фондова Комисије за спорт Европске Уније од 8. до 11. јуна 2018. године у Норвешкој. Програм је водио енглески интернационални судија Фил Смит. Током боравка у Норвешкој, Ивица је имао прилике и да суди једну утакмицу Норвешког првенства. Полазници овог семинара стећи ће звање едукатора, што значи да ће моћи да самостално обучавају млађе судије у својим земљама. Такође, семинар је и “улазница” за даље напредовање на међународној судијској листи Европске рагби 13 федерације.

Поред Ивице, на међународној листи Европске рагби 13 федерације за ову сезону налази се и наш најбољи судија Радослав Новаковић. Он ће идућег викенда имати прилику да суди утакмицу Европског Шампионата групе Ц – Север у Врхлабију између Чешке и Норвешке, којом ће званично бити отворене Квалификације за Светски Рагби Лига Куп 2021. године.

Ово је само још једна потврда да Србија, осим већ легендарног фудбалског судије Милорада Мажића, има одличне арбитре и у другим спортовима.

Be the first to comment

Leave a Reply