Srbija – Engleska 0-66

B@ PHOTO-DRUGBY

Ženska amaterska reprezentacija Engleske (England Community Lions) savladala je danas reprezentaciju Srbije sa 66-0 (24-0). Engleskinje, kojima je ovo prva turneja van Britanskog ostrva pružile su odličnu partiju i sasvim zasluženo savladale naše devojke. Gošće su od prvog minuta diktirale oštar tempo i već u trećem minutu esejem Laure Ekslej došle u vodstvo. Rano vodstvo Engleskinja nije poremetilo naše devojke koje su vrlo brzo uspele da konsoliduju svoje redove i uspostave terensku ravnotežu na terenu, koja je trajala sve do 25 minuta Mija-Džejn Aterton postigla drugi esej za gošće i povisila prednost na 10-0. Nakon ovog eseja našim igračicama kao da je ponestalo snage, pre svega jer je trener Slobodan Manak imao samo 17 igračica na raspolaganju, dok su Engleskinje imale 21. To se i te kako odrazilo na igru jer su iskusne Engleskinje to umele da kazne, pa su na poluvreme otišle sa prednošću od 24-0.

U nastavku situacija se nije mnogo promenila na bolje za naš tim. Gošće diktiraju žestok tempo, a naša klupa na kojoj su bile samo veteranka Marija Simović i nedovoljno oporavljena Sanja Starčević, koja se povredila prošle nedelje na klubskoj prvenstvenoj utakmici sve je tanja. Ipak, sve devojke bore se svim srcem i Engleskinje iako superiornije ne mogu tako lako da dođu do poena. Naročito je dobro funkcionisala odbrana. Svi prolazi kroz sredinu su bili zatvoreni, tako da gošće moraju da šire loptu kako bi našle prolaz po krilima. Na kraju Engleska dolazi do ubedljive pobede od 66-0.

Naše devojke će imati priliku za revanš, koji će se odigrati u subotu 14.10.2023 godine. Biće to poslednja provera za našu reprezentaciju pred test meč protiv Grčke koji će se odigrati 11.11.2023 godine u Bojniku.

Srbija – Engleska amaterska reprezentacija 0-66 (0-24)

Stadion: FK Heroj Polet Jajinci. Gledalaca: 100. Sudija: Lazar Živković. Pomoćnici: Marko Ćuk, Luka Ilić (svi Niš).

Poeni za Englesku: 13 eseja – Lauren Exley 3 min, Mia-Jayne Atherton 25 min, Victoria Thomas 30 min, Arabella Reed 37 min, Carla Nolan 40 min, Faye Barraclougu, 46 i 67 min, Lois Brown 51 i 80 min, Sophie Henry 56, 70 i 78 min, Agnes Wood 61 min. Golovi: Chloe Wainwright Morley 2, Sue Nuemann 1, Nicky Gross 1, Lisa Parker 3.

Srbija: Tamara Bošnjak, Anja Luther, Teodora Mićić, Anastasija Karanović, Dragana Žeželj, Jelena Stojiljković, Karolina Blizanac, Teodora Marin, Nataša Kovačević, Jovana Fridl, Natalija Simić, Nika Bajić, Marija Maslaković. Rezerve: Sanja Starčević, Marija Simović, LjIljana Bajić i Ksenija Bogojević. (Napomena: Poslednje dve igračice nisu nastupile).

Engleska amaterska reprezentacija: Carla Nolan, Tilly Davies, Claire Fisher, Sophie Banks, Victoria Thomas, Chloe Wainwright Morley, Sarah Palmer, Sue Nuemann, Nicky Gross, Lois Brown, Mia-Jayne Atherton, Lauren Exley, Nancy Hirst. Rezerve: Morgan Pearson, Agnes Wood, Aaliyan Brewter, Arabella Reed, Lisa Parker, Olivia Argent, Faye Barraclougu, Sophie Henry.

Be the first to comment

Leave a Reply