Srbija i Francuska na stadionu FK Obilića

Ragbi 13 repezentacija Srbije u nedelju 24.09.2023 godine igra test meč protiv reprezentacije Francuske. Utakmica će se odigrati na stadionu FK Obilića u Beogradu a početak je zakazan za 14.00 sati. Ovim susretom dve federacije obeležavaju 70 godina od prve ragbi 13 utakmice koja je odigrana 26.09.2023 godine u Beogradu na stadionu JNA pred 8.000 gledalaca. Bila je to promotivna utakmica novog sporta u kojoj su se sastale dve francuske ekipe, i koja je bila inicijalna kapisla za uspostavljanje ragbija 13 u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji.

Susret u nedelju biče odlična prilika za naše reprezentativce da se izmere sa jednim od najjačih timova na svetu, a za domaću publiku da uživa u interesantnom okršaju dve selekcije koje se trenutno nalaze jedna do druge na svetskoj ragbi 13 rang listi. Naime Francuska je trenutno na 9 poziciji, a Srbija na 10 mestu.

Generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije, Vladan Kikanović, kaže: Velika nam je čast što nam reprezentacija Francuske dolazi u Beograd. Ove godine naši momci odigrali su već četiri utakmice, i imamo skor od četiri pobede. Sada našu reprezentaciju čeka najteži ispit i utakmica protiv Francuske. Biće to veliki izazov, ali i sjajna prilika za naše momke da pokažu koliko trenutno mogu i vrede. Očekujem sjajan, borben meč i mnogobrojnu publiku.

Inače dve reprezentacije dosad su se sastajale četiri puta a Francuska je zabeležila sve četiri pobede.

Be the first to comment

Leave a Reply