Italija – Srbija 34-14

B@ PHOTO-DRUGBY

Italijanke su zabeležile impresivnu pobedu nad Srpkinjama od 34-14, u vrelini Pasijana Di Prata, nedaleko od Udina. Dve reprezentacije prikazale su vrlo kvalitetnu igru a Italijanska krila su bila nerešiva enigma za odbranu Srpkinja. Odličnu partiju kod Italijanki pružili su i organizatori igre Sesilija Piva i Valentina Virgili. Glavni trener Azuri, Alberto Suin, rekao je: „Bila je to veoma intenzivna utakmica u kojoj smo uživali. Srbija je mnogo napredovala od kada smo se poslednji put sastali sa njima 2019. U odbrani smo igrali veoma dobro. Svakako još možemo da unapredimo naš napad, ali sam veoma ponosan na današnji učinak. To je bio timski rad. Imali smo veliki fokus na tome da kompletiramo setove i da držimo Srbiju pod pritiskom, to je funkcionisalo i pomoglo nam da postignemo rezultat.”

Domaćini su otvorili utakmicu odlično jer je centar Kamila Matilde Đakomaco već u 6 minutu postigla prvi esej za Italiju preko leve strane. Srbija je izjednačila kada je naš centar Anastasija Karanović isto to uradila u 10 minutu. Desna strana se takođe pokazala produktivnom za Italijane, krilo Ruan Hasnien je dva puta poentirala za sedam minuta, a Aleta Forto je takođe postigla dva eseja. Italijanke su tako na poluvreme otišle sa prednošću od 20-4, a razlika je mogla biti i veća da je Rebeka Lilijana Pantaleoni nije promašila svih pet pokušaja konverzije.

Pantaleoni je u drugom poluvremenu umesto predtvaranja postigla dva eseja, a Martina Dal’Antonija postigla prvi gol za Italiju. Srbija je uzvratila nešto kasnije kada je krilo Katarina Veljanoski položila loptu uz samu korner liniju. Italijanke su do kraja utakmice postigle još dva eseja najpre Enrike Pandolf a zatim i Otavije Piovano. Srbija je utakmicu završila snažno. Najpre je Natalija Simić postigla treći esej za svoju reprezentaciju a Tamara Bošnjak je bila uspešna u dodatnom šutu na gol za konačnih 34-14.

Trener Srbije Slobodan Manak rekao je: „Obe ekipe su igrale dobro, Italijani su me veoma impresionirali. Trebalo nam je malo vremena da uđemo u igru, ali smo pokazali napredak u odnosu na naše mečeve prošle godine, posebno u drugom poluvremenu kada smo zaista naporno radili na našem odbrambenom sistemu. Jelena Stojiljković je pokazala svoje liderstvo, a Teodora Marin je odigrala odlično punih 80 minuta po vrućini što je impresivno za napadača.

Teodora Marin sa loptom u prodoru

Italija – Srbija 34-14 (20-4)

Stadion: Pasian Di Prato Stadium, Udine. Gledalaca: 100. Sudija: Ciprian Gajulete (Italy)

Poeni za Italiju – 8 eseja: Camilla Matilde Giacomazzo (6), Rwan Hassnien (14), (21), Altea Forto (24), (34), Rebecca Liliana Pantaleoni (51), (69), Ottavia Piovano (76). Golovi: Rebecca Liliana Pantaleoni (0/5), Martina Dall’ Antonia (1/3)

Poeni za Srbiju – 3 eseja: Anastasija Karanović (10), Katarina Veljanoski (61), Natalija Simić (80). Golovi: Tamara Bošnjak (1/3)

Italija: Alessandra Monotti, Rebecca Liliana Pantaleoni, Loide Agosta, Camilla Matilde Giacomazzo, Rwan Hassnien, Cecilia Piva, Valentina Virgili, Giulia Carniato, Martina Dall’ Antonia, Marika Ascione, Silvia Gai, Marvin Severgnini, Virginia Pinarello. Rezerve: Enrica Pandolfo, Vanessa Ruggeri, Altea Forto, Ottavia Piovano

Srbija: Tamara Bošnjak, Katarina Veljanoski, Anastasija Karanović, Nika Bajić, Teodora Mićić, Karolina Blizanac, Jelena Stojiljković, Teodora Marin, Nataša Kovacević, Natalija Simić, Sanja Starčević,, Jovana Fridl, Marija Maslaković. Rezerve: Marija Simović, Natalija Pavlović, Uma Čengaj, Ljiljana Bajić

B@ PHOTO-DRUGBY

Be the first to comment

Leave a Reply