Nastavak domaćih takmičenja u avgustu

Ragbi 13 sezona u Srbiji, nakon odigranih devet takmičarski vikenda prekinuta je po drugi put. Razlog prekida isti je kao i u prvom slučaju, pandemija izazvana virusom COVID-19. Smrtonosan virus ponovo kosi sve redom, pa je Takmičarsko komisija odlučila da na četiri vikenda suspenduje sva takmičenja. To znači da su sva ragbi 13 takmičenja planirana za ovaj vikend otkazana.

Komesar za takmičenje Ragbi 13 federacije Srbije Dragan Pavlović ovako je prokomentarisao tu odluku

Situacija sa korona virusom se pogoršala i u mnogim gradovima je uvedena vanredna situacija, što podrazumeva i zabrane javnog okupljanja više od 10 osoba. U takvim okolnostima Takmičarsko komisija je bila prinuđena da po drugi put prekine sezonu. To znači da su sve utakmice planirane za ovaj vikend otkazane. Nadamo se da će se u narednih nekoliko nedelja siruacija sa korona virusom popraviti i očekujemo da će se sezona nastaviti 8 i 9 avgusta.

Za razliku od prvog puta, iako je sezona prekinuta, rad klubova i Federacije nije. Od Generalog sekretara ragbi 13 federacije Srbije Vladana KIkanovića, saznajemo da će letnji kamp perspektivnih sportista, uz podršku Ministarstva Omladine i sporta Republike Srbije, biti održan od 25 do 31. jula u Karatašu. Pripreme za organizaciju kampa su u punom jeku. Na kampu će učestvovati 35 mladih igrača i igračica iz svih domaćih klubova, koji će šest dana raditi dva puta dnevno pod nadzorom pet trenera.

Be the first to comment

Leave a Reply