Орлићи у Караташу

Рагби 13 федерација Србије у сарадњи са Министарством за омладину и спорт и ове године организује летњи камп перспективних спортиста у Караташу. Место на обали Дунава, удаљено 7 км од Кладова, које је свој пуни сјај имало шездесетих година прошлога века, када су у њему боравиле хиљаде радника који су радили на изградњи хидроелектране Ђердап, по трећи пут заредом је домаћин младим рагбистима из 5 домаћих клубова Партизана, Црвене звезде, Ташмајдан Тигрова (сви Београд), Цар Душан Силни Параћин и Морава Гепарди Лесковац. Специјални гост Рагби 13 федерације Србије на кампу је Томи Сванидзе, дечко нашег порекла који живи у Енглеској и члан је академије Лондон Бронкоса.

Млади рагбисти вредно раде у Караташу од недеље 21.07.2019. два пута дневно, под будним оком директора летњег кампа Владана Кикановића и тренера Јасмина Бибића. Јуче су им се придружили и Стјуарт и Аманда Вилкинсон, као и директор свих националних селекција и наш најбољи судија Радослав Новаковић.

Стјуарт и његова жена Аманда Вилкинсон од уторка се налазе у Србији. У среду током дана тренер наше репрезентације одржао је састанак, један на један са свим сениорским репрезентативцима. Аманда, која је тренер женске екипе Супер Лигаша Вигана и једина жена рагби лига тренер нивоа 3 у Енглеској у среду увече на стадиону СЦ Инге одржала је заједнички тренинг са девојкама Црвене звезде и Партизана.

Стјуарт и Аманда Вилкинсон на тренингу са девојкама

Брачни пар Вилкинсон у Караташу ће остати до недеље када се летњи камп завршава.

Радослав Новаковић који је РЛЕФ едукатор за судије у суботу 27. и недељу 28. јула, у Караташу ће одржати курс за нове судије. Поред наших 5 кандидата од којих су чак четири девојке, семинар ће похађати и два госта из Бугарске.

По повратку из Караташа наши играчи ће наставити припреме у Београду, јер их у суботу 3. августа очекује дуел против репрезентације Украјине на турниру Трофеј Београда. Украјина из Београда путује за Истанбул где их очекује квалификациона утакмица са Турском за пласман на Европско Првенство до 19 година, које се игра наредне године од 3. до 11. септембра у Италији. Србија је била домаћин овог такмичења прошле године и освајањем 5. места изборила је директан пласман на наредно такмичење.

Be the first to comment

Leave a Reply