Италија – Србија 26-0

Италијански град на обали Јадранског мора Лигнано (Lignano Sabbiadoro) ући ће у историју српске рагби лиге, као место у којем је женска рагби 13 репрезентација Србије одиграла своју прву званичну утакмицу. Без обзира што су наше девојке изгубиле од репрезентације Италије са 26-0 (12-0), била је то одлична права тест утакмица за обе екипе. Обе репрезентације тек стартују на Европској рагби лига сцени. Италијанке су нешто искусније, јер су свој деби имале пре нешто више од годину и по, када су одиграле свој први меч против једне регионалне Француске селекције. Свој први званичан тест меч Италијанке су имале пре тачно месец дана, када су у Истанбулу изгубиле од репрезентације Турске са 18-14. Већина наших репрезентативки почела је да тренира пре нешто више од шест месеци и ово им је била прва утакмица у рагбију 13. До сада су наше девојке играле само рагби 9.

Селектор Жељко Делић након утакмце изјавио је: “Честитам нашим играчицама на борбености и залагању. Наравно да је после пораза тешко бити задовољан, али мислим да су девојке у потпуности оправдале моја очекивања. Одлично смо се супроставили искусним Италијанским играчицама. Иако нам је ово прва утакмица то се на терену није могло приметити. Очекује нас још пуно посла и надам се да ћемо врло брзо имати прилике да се реванширамо Италијанкама за овај пораз у Београду.”

Женска рагби 13 репезентација Србије

ITALIJA – SRBIJA 26-0 (12-0)

Lignano Sabbiadoro 22.06.2019. Igralište za ragbi u Villa sportskom selu. Gledalaca: 100. Sudija: Paolo Bucci (Italija).

Poeni za Italiju: 5 eseja: Erica Neri(2), Rosaluna Gavagna, Giulia Stucchi, Cecilia Piva. Golovi: 3/5 Rosaluna Gavagna

Italija: Rebecca Pantaleoni, Matilde Gerardo, Rwan Hassein, Giulia Colangeli, Giada Arzenton, Rosaluna Gavagna , Cecilia Piva, Francesca Isaia, Alessandra Menotti, Rosa Bettolatti, Altea Forto, Giulia Stucchi, Erica Neri. Rezerve: Lisa Sovrano, Siria Raisa, Marika Ascione, Alice Mondino.

Srbija: Marija Milosavljević, Marija Bajić, Tamara Bošnjak, Ana Marija Škiljo, Ljiljana Bajić, Isidora Savković, Jelena Stoiljković, Željana Mitrović, Кarolina Blizanac, Marija Maslaković, Nika Bajić, Jovana Fridl, Vanja Pešić. Rezerve: Sara Trifković, Ivana Artinović, Milica Кrasić, Dragana Žeželj.

Još slika sa ove utakmice možete pogledati na ovom linku

1 Trackback / Pingback

  1. Srbija - Kanada 6-34 - www.ragbiliga.rs

Leave a Reply