Стефан Ранковић суспендован

Играч Радничког из Ниша, Стефан Ранковић (раније Јовановић) суспендован је од стране Такмичарско-Дисциплинске Комисије на 30 дана, због доказане сумње да је био допингован на утакмици финала Купа Србије. Наиме у његовом урину узетом након утакмице финала Купа Србије за сениоре у рагбију 13, Раднички – Црвена звезда, одигране у Нишу 26.05.2019. године пронађене су недозвољене супстанце из групе С.1 Анаболички андрогени стероиди (Кленбутерол) и С.3 Бета 2 агонисти (Салбутамол).

Антидопинг Агенција Републике Србије обавестила је 18.06.2019. године Рагби 13 федерацију Србије да су у А узорку урина, Стефана Ранковића, пронађене забрањене супстанце, па је ТДК по хитном поступку донела решење о суспензији. Стефан има могућност да до 25.06.2019. године тражи додатну анализу Б узорка у лабораторији у Бечу. У том случају трошкове ове анализе мора сам да плати. Друга могућност је да се одрекне права на додатну анализу, што би значило и казну од 4 године забране бављења спортом.

Иначе Стефан Ранковић, познат под надимком “Јоги”, раније се презивао Јовановић. Под тим презименом учествовао је на Светском Војном Купу 2013. године у Енглеској, где је на утакмици против Новог Зеланда постигао есеј. Велики је борац и успео је да преброди тешку саобраћајну несрећу (седмоструки прелом ноге) и врати се спорту, упркос црним прогнозама лекара да никад више неће моћи да се бави спортом.

Иначе Рагби 13 федерација Србије уз подршку Министарства омладине и спорта има дугогодишњу сарадњу са АДАС-ом. Од 2006. године тестирано је преко 150 играча, а Стефан Ранковић је четврти спортиста у рагбију 13 код ког су пронађене недозвољене супстанце.

Be the first to comment

Leave a Reply