Девојке пишу историју

Свега неколико дана остало је до прве званичне женске рагби 13 утакмице репрезентације Србије. Противник на дебију нимало лак, репрезентација Италије. Репрезентација која има много више искуства од наших девојака и која сигурно у ово одмеравање снага улази као фаворит.
Наше девојке већ неколико дана вредно тренирају на Ади Циганлији. Селектор Жељко Делић на располагању има 32 играчице. До поласка у Италију остала су још два тренинга данас и у четвртак. Тек након ова два тренинга биће познато којих ће 17 играчица изаћи на мегдан Италијанкама. 


Селектор Жељко Делић каже: “За нас је ово изузетно важна утакмица, јер по први пут наступамо као званична репрезентација Србије у једном рагби 13 мечу. У последњих годину дана много смо учинили на развоју женског рагбија 13 и надам се да ћемо наставити са популаризацијом овог спорта још више. Сигуран сам да ће формирање државне репрезентације допринети још већој популарности рагбија 13 код девојака. Имамо изузетно талентоване девојке и верујем да смо у стању да већ на старту победимо Италијанке.”

Меч између Италије и Србије, ће се одиграти у  суботу 22.06.2019. на стадиону у Лигнану од 18.00 сати. 
Пре овог, по много чему историјског сусрета од 16.30 снаге ће одмерити сениорске екипе Лигнано Шаркса и Црвене звезде у оквиру 3. кола Балканске Супер Лиге. 

Be the first to comment

Leave a Reply