Почиње трећа БСЛ сезона

Овог викенда почиње трећа сезона Балкан Супер Лиге. Отвориће је вечерас рагбисти Радничког са Новог Београда и Црвеног Кенгура. Обе екипе се одлично познају, а већ су одмерили снаге ове сезоне у Првенству Србије. Тада су више успеха имали Пацови, који су славили са 30-12.

Балкан Супер лига или скраћено БСЛ ове године има велике амбиције. Циљ је да у наредних неколико година такмичење у организационом и играчком смислу постане све квалитетније. Потенцијал за то постоји, јер и ове сезоне у БСЛ учествује 14 клубова из 8 земаља. По први пут у БСЛ се укључила и Италија, што ће свакако допринети повећању квалитета.

Србија је и ове године са шест клубова најбројнија. Турска има два клуба, а по једног представника у БСЛ имају Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Италија, Грчка и Бугарска.

Што се тиче фаворита за освајање титуле, свакако да је први “пик” актуелни шампион Црвена звезда. Своју шансу из прикрајка вребаће Партизан, који је 2017. већ једном изненадио Звезду и у своје витрине однео први БСЛ пехар. Поред нашег двојца шансу да се укључе у борбу за титулу имаће Турски првак Кадикој, затим новајлија из Италије Лигнано Шаркс и Атински Арис. Без шанси нису ни Раднички из Ниша и Локомотива из Софије. Ових седам клубова уз некада неприкосновеног Српског шампиона Дорћол, налази се у Првој Дивизији.

Дорћол ове сезоне има великих проблема, јер је у зимској паузи остао без комплетног играчког кадра. Због тога Паукови размишљају само о стварању новог тима, и како да сачувају место у елити. Ипак, клуб се већ налазио у сличним проблемима и из њих је излазио још јачи. У клубу се надају да ће тако бити и ове сезоне. Зато су поред неколицине голобрадих младића успоставили сарадњу са момцима из Републике Српске. Све су то играчи који су некада играли за Бијеле Зечеве и који иза себе имају велики број тешких утакмица. Зато се у Дорћолу надају да ће овај спој младости и искуства бити добитна комбинација и против Ариса. Екипа Дорћола у суботу иде пут Ниша, где ће поподне одрадити заједнички тренинг са Радничким. У недељу ујутру оба клуба крећу заједно пут Софије, где ће Дорћол од 13.00 сати одмерити снаге са Арисом. Након овог сусрета састају се Раднички и домаћа Локомотива.

У Витезу се игра четврти БСЛ меч у коме се састају домаћи ФИС Витез и Рагби клуб Тирана. Ни ова утакмица неће проћи без актера из Србије, јер ће правду делити наш судија Ђорђе Дивић. Утакмица се игра у недељу од 13.00 сати на игралишту НК Ријека.

Be the first to comment

Leave a Reply