Нови клуб у Раковици

Рагби лига клуб Црвена звезда је у све већој експанзији. Највећа потврда тога је званична сарадња Црвене звезде и Саут Сиднеј Ребитос-а, клуба са највећом традицијом у најјачој професионалној лиги на Свету – НРЛ.

Успостављање сарадње са Ребитос-има, у клубу доживљавају као велико признање. Подстакнути овим признањем из Црвене звезде желе да повећају број клубова и пренесу знање које добијају од великана из Аустралије. У сарадњи са општином Раковица, Звезда жели да баш на овој општини започне ширење система своје Академије оснивањем новог клуба за рад са младима.

“Србија је већ годинама означена као водећа у Европи међу земљама које су у фази развоја рагби лиге. Сарадња са клубом тако великим као што су Саут Сиднеј Ребитос-и је велики подстрек и додатно самопоуздање да то што радимо има смисла. Уз њихову логистику, програме и знање имамо могућност да пренесемо још више знања и уз рад са младима доведемо овај спорт у Србији на највиши ниво. Не желимо да задржимо то знање само за себе, већ да растемо заједно. Сиднеј има клуб у сваком крају и предграђу града, а после Ташмајдана, Дорћола и Новог Београда желимо да и Раковица може да се похвали успесима рагби 13 клуба.” – Стефан Николић, координатор рагби лига Академије Црвене звезде.

Жеља постоји, стручни људи и сви предуслови су ту, а у овој фази најважније за квалитетан рад је проналажење адекватног терена на општини Раковица после чега кроз промоције по школама клуб и званично може да почне са радом.

Велики корак ка остварењу ове засмисли било је састајање председника РЛK Црвена звезда, Жељка Делића и већника за спорт и омладину Градске општине Раковица Милоша Симића.

Be the first to comment

Leave a Reply