Тежак задатак против Шпаније

Након пораза у Москви, рагби 13 репрезентацију Србије очекује у суботу 20.10.2018. изузетно тежак задатак против Шпаније. Пропустили су “Орлови” да већ у Москви визирају пасош за завршну рунду квалификација за Светско Првенство 2021. године у Енглеској. Играли су слабо, без жара, готово незаинтересовано. Са друге  стране домаћи су били изузетно мотивисани да поправе лош утисак из Валенсије, и да убедљивом победом изборе пласман у квалификације за Светско Првенство. Управо то су и остварили, надвисивши у свим елементима игре наш тим.

Ако има нечег доброг у поразу у Москви, то је чињеница да Србија још увек није изгубила шансу да оствари свој циљ, и да сами одлучујемо о својој судбини. Ситуација у нашој групи је следећа. Русија је сигуран учесник квалификација, само се не зна са које позиције ће “Медведи” стартовати. Ако Шпанија победи Србију или игра нерешено, они ће освојити Б Европско Првенство и бити први учесник у квалификацијама, а Русија друга.

Србији је у суботу потребна победа против Шпаније, и то са најмање 14 поена разлике. У том случају Русија ће бити прва, а Србија друга. Да би Србија освојила Б Првенство Европе, потребна јој је победа од 29 поена разлике. Србија би по том сценарију била прва, а Русија друга. У случају победе Србије са 13 поена разлике и мање, даље иду Русија и Шпанија.

Шпанија и Србија до сада су се састајали само једном и то у тест мечу пре две године у Валенсији. Тада је Србија убедљиво победила са 4-64, односно са 60 поена разлике, али из тог Шпанског тима, у саставу против Русије била су само петорица играча.

Сигурно је да је велико појачање за “Орлове” то што ће се у саставу наћи и четири играча из Аустралије, која због проблема са визама нису могли да путују у Москву. Такође екипу ће опет са клупе предводити Брет Дејвидсон. Уз пуне трибине на стадиону у Макишу, верујемо више него довољно да се поправи лош утисак из Москве. Утакмица почиње у 14.00 сати, а улаз на стадион Спортско наставног центра у Макишу је слободан.

Be the first to comment

Leave a Reply