Русија – Србија 36-18

Пораз Србије у Москви. Рагби 13 репрезентација Србије данас је у Москви на стадиону Фили, поражена у другом колу Б Првенства Европе од Русије са 36-18. Медведи су били много бољи ривал и заслужено дошли до два важна бода која их остављају у трци за пласман у завршницу квалификација за Светско Првенство. Србија је сада у изузетно неугодној позицији, и да би наставила свој сан о учешћу на Светском Првенству  2021. потребна јој је победа у суботу над Шпанијом и то са најмање 14 поена разлике.

“Орлови” су данас играли слабо и безвољно, што су домаћи умели да казне. “Медведи” су повели у 4. минуту, али је Србија успела да изједначи врло брзо на 6-6. Војислав Дедић је затим, уз 16. минуту из казне довео по први, и на нашу жалост једини пут Србију у вођство од 8-6. Руси су након тога најпре изједначили, а затим у финишу првог полувремена у 37. и 40. минуту постигли два есеја и један гол и дошли до предности од 18-8, што је био и коначни резултат првог полувремена. Утисак је да су играчи Србије имали иницијативу у првом полувремену, али да у нападу нису могли да пробију гранитну одбрану домаћих. Са друге стране корпулентни “Медведи” без проблема, бушили су одбрану гостију.

Стручни штаб у другом полувремену увео је играче са клупе. У првих десетак минута “Орлови” су имали потпуну иницијативу, али нису успели да постигну поене. Руси су у 51. минуту из казне повећали вођство на 20-8. Ово као да је додатно деморалисало наше репрезентативце, па су у наставку “Медведи” доминирали. Дошли су до вођства од 30-8 у 64. минуту и већ тада решили питање победника утакмице. У последњих десетак минута играчи Србије су заиграли много боље и успели су да смање бар мало вођство домаћих. Ипак, Русија је на крају постигла још један есеј и гол за коначних 36-18.

Русија – Србија 36-18 (18-8)

Москва 13.10.2018. Стадион: Фили. Гледалаца: 300. Судија: Лиам Мур (Енглеска)

Поени за Русију: 7 есеја – Лисокон 6′ и 49′ мин, Лесников 36′ мин, Константинов 40′ мин, Лесков 53′, Загоскин 61′ мин, Орлови 78′ мин. Голови: Загоскин 4/8.

Поени за Србију: 3 есеја – Кеглић 15′ мин, Јашари’ 70 мин, Трифуновић 72′ мин. Голови: Војислав Дедић 3/4.

РУСИЈА:  Nikolay Zagoskin, Dmitrii Tarasenkov,  Aleksander Naumov, Kirill Kosharin,  Ilia Danilov, Aleksander Lysokon, Iustin Petrushka, Sergey Konstantinov, Igor Chuprin , Veacheslav Eremin, Dmitrii Leskov, Vladislav Lesnikov, Ivan Troitskiy, Резерве: Boris Voloskov, Igor Abramov, Evgeniy Orlov, Denis, Tuilenev.

СРБИЈА: Милош Зоговић (17), Рајко Трифуновић (1), Александар Ђорђевић (3), Стеван Стевановић (4), Петар Милановић (5), Војислав Дедић (6), Далибор Вукановић (7), Владица Николић (8), Владислав Дедић (9) Владо Кушић (10), Џејсон Муранка (11), Предраг Кеглић (15), Владимир Милутиновић (13). Резерве: Џавид Јашари (2), Ђорђе Стошић (12), Никола Србљанин (16), Милош Алексић (14)

Распоред утакмица


Тренутна табела Б Првенства Европе. Две првопласиране екипе иду у завршницу квалификација за Светско Првенство 2021 године.

Be the first to comment

Leave a Reply