Сезона лова на “Медведе”

Рагби 13 репрезентација Србије у суботу у Москви стартује у Б Првенству Европе. Орлови бране трофеј против Русије и Шпаније, који су освојили пре три године, а уједно ће покушати и да пласманом на једно од прве две позиције изборе пролазак у последњу рунду квалификација за Светско Првенство које ће се 2021. године одиграти у Енглеској.

У првом наступу Србија без играча из Аустралије иде у Москву на мегдан “Медведима”. Проблем са визама оставио је 4 Аустралијанца са нашим коренима у Београду али и тренера репрезентације Брета Дејвидсона. Ипак, и са “крњим” тимом Орлови сањају победу у суботу од 14.00 по нашем времену на стадиону Фили. Репрезентација је у четвртак увече допутовала  у Москву. Уз 19 играча у стручном штабу су Адмир Хаџић, Радослав Новаковић,  Јован Вујошевић, доктор Никола Топаловић и председник Предраг Пантић.

Састав репрезентације Србије за утакмицу са Русијом:

1. Милош Зоговић
2. Рајко Трифуновић
3. Предраг Кеглић
4. Владимир Милутиновић
5. Петар Милановић
6. Војислав Дедић
7. Далибор Вукановић
8. Никола Србљанин
9. Владислав Дедић
10. Владица Николић
11. Александар Ђорђевић
12. Стеван Стевановић
13. Џејсон Муранка
14. Џавид Јашари
15. Ђорђе Стошић
16. Милош Алексић
17. Владо Кушић
18. Михајло Стојиљковић
19. Роналдо Битићи

У првом колу, Русија је прошле недеље поражена у Валенсији од Шпаније са 34-26. То “Медведима” против “Орлова” намеће императив победе. Са друге стране, победа Србији доноси сигуран пласман у завршну рунду квалификација, што је и циљ који је стручни штаб поставио пред почетак такмичења. Тако би Србија у директном дуелу са Шпанијом 20.10.2018. на стадиону СНЦ у Макишу одлучивала ко би од ове две репрезентације освојио трофеј Б Првенства Европе, али и имао повољнији жреб у квалификацијама за Светско Првенство.

Пре подне наши репрезентативци су искористили за лагану шетњу Москвом. Поподне их очекује тренинг.

Рагби 13 Србија

Be the first to comment

Leave a Reply