Србија – Француска 2-54

Србија - Француска

Рагби 13 репрезентација Србије изгубила је данас против репрезентације Француске са 54-2 (26-2). Утакмица је одиграна за Куп Франше д’ Епереа (франц. Louis Félix Marie François Franchet d’Esperey) којим је Рагби 13 федерација Србије обележила 65 година од прве рагби 13 утакмице у Београду, као и 100 година од пробоја Солунског фронта и победе у Великом рату. Луј Франше д’ Епере био је маршал Француске војске и командант савезничких снага на Солунском фронту и почасни Војвода Српске и Југословенске војске. 

Србија и Француска до сада су се састајале 4 пута и гости су до сада увек излазили као победници у сва четири окршаја. Ако не рачунамо онај сусрет који је одигран 2004. године на Медитеранском Купу у Либану, када је наша репрезентација поражена са 18-4, јер је ова утакмица због нестанка струје на стадиону трајала само 26 минута, ово је до сад пораз са најмањом разликом. Наравно, треба имати у виду да је ово за обе репрезентације припремна утакмица. Србији за сусрете са Русијом и Шпанијом у оквиру Б Првенства Европе, који “Орлове” очекују у наредне две недеље. Французе за тачно 10 дана очекује тест меч са Енглеском, као и квалификације за Светско Првенство у којима ће “Триколори” у дуелима са Велсом, Ирском и Шкотском, покушати да обезбеде директан пласман на Светско Првенство 2021. године у Енглеској. Због тога су обе екипе наступиле са по 19 играча у саставу и неограниченим бројем измена.

Србија - Француска 2-54

Французи су били много бољи и квалитетнији ривал него Србија. Гости су први есеј постигли већ у 5. минуту, а затим су наставили своју канонаду. “Орлови” су се трудили, али више од два почасна поена које је постигао Војислав Дедић у 17. минуту из казненог ударца нису могли. Са друге стране Французи су забележили 10 есеја и 7 голова за убедљивих 54-2.  Треба рећи да ово није најјачи састав Француске, али је сигурно изузетно јака екипа, сасатављена од професионалних играча који играју у најјачим Француским клубовима.

СРБИЈА – ФРАНЦУСКА 2-54 (2-26)

Београд 07.10.2018. Куп Франша д` Переа, Стадион НСЦ Макиш, Гледалаца 200, Судија: Радослав Новаковић, помоћници: Стефан Стаменић, Петар Милановић (сви Србија).

??Поени за Србију: Гол: Војислав Дедић (17)
??Поени за Француску: 10 есеја – Фабиан Фловие (5), Артхур Романо (19), Чарлс Боузињак (25), Тхомас Ласвенес (27), Бењамин Вергнол (39), Валентин Јеса (49), (51), Жонс Бисиере (60), Лоуис Жоуфрет (69), Жордан Фловие (75). Голови Томас Ласвенес 7/10.

?? Србија: Милош Зоговић, Брендон Јањић, Предраг Кеглић, Стеван Стевановић, Александар Ђорђевић, Војислав Дедић, Далибор Вукановић (капитен), Владица Николић, Владислав Дедић, Илија Радан, Давид Анђелић, Владо Кушић, Владимир Милутиновић. Резерве: Џонатан Крес, Милош Алексић, Никола Србљанин, Рајко Трифуновић, Џавид Јашари, Душан Милутиновић.

?? Француска: Томас Ласвенес, Фабиен Фловие, Роман Пусо, Артур Романо, Жордан Фловие, Жонс Бисиере, Луис Жофрет, Паул Сегвиер, Чарлс Боузињак (капитен), Валентин Јеса, Бастиен Ескамило, Бењамин Вергнол, Александре Микалексил. Резерве: Метју Кедими, Жастин Сангаре, Мевду Салоти, Роман Поурет, Артур Моурге, Хуго Салабио.

Још слика можете погледати овде

Be the first to comment

Leave a Reply