Турска Првак Балкана

Рагби 9 - Репрезентација Турске

Победник Првог Првенства Балкана у рагбију 9, које је данас одржано на теренима НСЦ Макиш у Београду је репрезентација Турске. Турци су у финалној утакмици савладали репрезентацију Србије са 14-10, и то златним есејем. Турска је већи део утакмице била у вођству. Ипак “Орлови” су у последњем минуту регуларног делу утакмице успели да изједначе резултат на 10-10. Шутер наше репрезентације Џавид Јашари имао је прилику да Србији донесе победу, али је промашио додатни шут за два поена, па се играо продужетак од 5 минута. У продужетку важи правило злантог поена. Гости су успели да постигну есеј у 3. минуту, који је решио питање победника.

Рагби 9
Рајко Трифуновић у продору на утакмици против Бугарске

Коначан редослед на Првенству Беалана у рагбију 9 за сениоре

  1. Турска – златна медаља
  2. Србија – сребрна медаља
  3. Бугарска – бронзана медаља
  4. Албанија
  5. Босна и Херцеговина
Сребрна медаља за репрезентацију Србије: Горњи ред слева на десно: Ђорђе Стошић, Владо Кушић, Марко Макера, Александар Ђорђевић, Вук Штрбац, Стефан Милинковић, Никола Шррбац, тренер: Бред Дејвидсон, помоћни тренер: Владан Кикановић. Доњи ред: Џавид Јашари, Никола Србљанин, Владислав Дедић, Рајко Трифуновић, Милош Зоговић и Андреј Мора.

Бронзану медаљу на Првенству освојила је Бугарска. Бугари су у малом финалу савладали Албанију са 8-4 и стигли до досад највредније победе.

Рагби 3
3. место репрезентација Бугарске

Албанији је припало 4. место. Новајлије у Балканској рагби лига породици одиграли су на моменте одлично, поготово у првој утакмици против Босне и Херцеговине. Чини се да их је пораз против Турске у групи прилично деморалисао, што су врло добри Бугари искористили.

Рагби 9
4. место Албанија

Последњу пету позицију заузела је Босна и Херцеговина

5. место Босна и Херцеговина

Ван конкуренције уместо репрезентације Црне Горе, која је отказала учешће у последњем тренутку наступила је екипа ЕУ Барберијанса. Екипа је била састављена од играча из Ирске, Шкотске, Малте, Украјине, Италије и Србије.  Одличним играма показали су да се ради о врло квалитетним појединцима и са две победе, против Бугарске и Босне и Херцеговине, уз Турску, једина су непоражена екипа на Првенству.

Рагби 9
Ван конкуренције ЕУ Барберијанси забележили две победе

Репрезентација Грчке већ раније је одустала од учешћа на овом такмичењу из финансијских разлога.

Још слика са Првенства Балкана у рагбију 9 можете погледати овде.

Be the first to comment

Leave a Reply