Србија кроти Енглеске Лавове

Рагби 13 репрезентација Србије до 19 година у недељу игра прву утакмицу на Првенству Европе, које се од 4. до 12. августа одржава у Београду. Први противник “Орлићима” биће репрезентација Енглеске, један од главних претендената за освајање титуле Европског Првака.

Није Србија, пре годину дана на жребу у Лондону имала пуно среће, јер се у нашој половини жреба налазе два од три највећа фаворита, Енглеска и Велс. Енглези су први степеник који треба прескочити, што неће бити ни мало лако. На овом шампионату Енглеску ће представљати најбољи аматерски играчи. Разлог је што је Енглеска Супер лига ушла у завршну фазу, па професионални клубови нису били спремни да се одрекну услуга младих играча. Ипак, то свакако није разлог да се “Лавља срца” окарактеришу као лаки противник. Ова репрезентација селектована је из базе од неколико хиљада играча. Селектор Алан Колена имао је 30 играча на окупу  од јануара месеца, и по сопственом признању није му било ни мало лако да одреди оне најбоље који ће у недељу истрчати на травнати тепих стадиона у Макишу. Сви играчи већ играју за сениорске тимове, а има ту свакако оних који ће убрзо запловити кроз  професионалне воде.

Атмосфера у нашем табору је одлична, што најбоље потврђују речи капитена Владимира Милутиновића:

“Ово је велики изазов за нас. Да се са најбољим екипама сусретнемо у овако важном такмичењу и то на нашем терену. Велики мотив нам је што ћемо играти пред наши навијачима, породицом, пријатељима. Верујемо у себе, вредно смо радили  протеклих месеци и уверен сам да ћемо бити у стању да пружимо свој максимум.”

А ли ће то бити довољно за тријумф над “Лављих срцима”, Владимир Милутиновић и другови сазнаће у недељу.

Be the first to comment

Leave a Reply