Млади до 21: Турска – Србија 4-26

Млада рагби 13 репезентација Србије

Млада рагби 13 репрезентација Србије данас је у Истанбулу победила Турску са 26-4 (20-0). Била је то историјска утакмица за Турску рагби лигу, јер је то била прва званична утакмица неке Турске репрезентативне селекције. Практично, Србија је на овој утакмици наступила са репрезентацијом до 19 година, која је била појачана са три играча рођена 1998 године (Топлица Ристић, Денис Бајрами и Рајко Трифуновић) који немају права наступа на Европском Првенсту у Београду у августу месецу. И ова нешто млађа репрезентација, одлично је играла и забележила сигурну победу против нешто старијих играча Турске.

Већ од самог старта Србија је кренула силовито и у првом минуту есејем капитена Владимира Милутиновића дошла у вођство од 4-0. Лука Рашковић у 8. минуту постигао је други есеј за Орлове и повећао предност на 8-0. Оба есеја постигнута су готово уз саму аут линију, тако да Владимир Милутиновић који је и шутирао на гол, није успео да погоди за два додатна поена. Трећи есеј за Србију постигао је Матија Михајловић у 18. минуту. Овај пут Милутиновић је био прецизан па је Србија повела са 14-0. У 35. минуту Владимир Милутиновић постиже свој други есеј на утакмици. Минут касније поново је прецизан у додатном шуту за ново вођство од 20-0, што се на крају испоставило као коначан резултат првог полувремена.

Млада рагби 13 репезентација СрбијеУ другом полувремену Турска је пружила знатно јачи отпор, али и утисак је да је нашим играчима понестало снаге. Најпре је у 48. минуту Владимир Милутиновић постигао свој трећи есеј, а затим и гол за вођство од 26-0. Неколико минута касније Турци преузимају иницијативу, али не успевају да пробију нашу одбрану и конкретизују своје шансе. Ипак, у 60. минуту Селим Агирбас успева да постигне први есеј за домаћина, и уђе у историју Турске рагби лиге као први играч који је постигао есеј за своју репрезентацију. Након овог есеја игра се углавном одвијала на средини терена, па је утакмица завршена резултатом из 60-ог минута 4-26.

Млада рагби 13 репезентација Србије

Турска до 21 – Србија до 20 4-26 (0-20)

Истанбул 08.07.2018. Стадион: “Ататурк спорт” у 18.00 сати по локалном времену. Гледалаца: 100. Судија: Владан Кикановић (Србија).

Поени за Турску: есеј – Селим Агирбас 60′ мин.

Поени за Србију: 5 есеја – Владимир Милутиновић 1′, 35′ и 47′ мин, Лука Рашковић 8′ мин, Матија Михајловић 18′ мин, голови: Владимир Милутиновић 3/5.

Турска до 21: Батухан Балчин, Селим Агирбас, Атахан Косе, Ахмет Озел, Угур Кан Гувен, Омер Фарик Пир, Јаксин Кавдар, Толга Акча, Баркин Озимер, Мустафа Кан Аидин, Огузхан Тирендез, Гокдаг Зероглу, Гоксин Перим. Резерве: Исмаил Јигит Кучук, Умут Јаримдаг, Фаик Гувен, Баркин Челикер.

Србија до 20: Топлица Ристић, Лука Рашковић, Стефан Милинковић, Урош Голубовић, Матија Михајловић, Вељко Станковић, Илија Крстић, Денис Бајрами, Стеван Иванковић, Михаило Стоиљковић, Марко Симовић, Доротеј-Дадо Арнолд, Владимир Милутиновић. Резерве: Рајко Трифуновић, Александар Штефуљ, Андрија Кокот, Андреј Шушак.

Be the first to comment

Leave a Reply