Српски клубови супериорни на Балкану

Балканска Супер Лига
Балканска Супер Лига - резултати првог кола

Након пет одиграних утакмица Балканска Супер Лига улази у одлучујућу фазу расплета, након које ће се знати којих пет клубова ће наставити борбу за другу шампионску титулу. После првог кола резултати наших клубова су импресивни. У пет утакмица клубови из Србије забележили су пет убедљивих победа. Постигли су укупно 326 поена, а да притом нису примили нити један поен. На плећа су положени клубови из четири Балканске земље (Турске, Албаније, Бугарске и два представника Босне и Херцеговине). За очекивати је да се наших пет клубова нађе и у плејофу, али свакако не би било ни изненађење да се завршнице докопа и неки од клубова из Грчке или Турски шампион Кадикој Бикови из Истанбула. Ситуација ће бити много јаснија већ за коју недељу, када буду одигране и утакмице другог кола.

Ових дана велику пажњу домаће рагби лига јавности изазвала је молба клуба из Витеза, да се прикључи такмичењу Б групе Првенства Србије и тако, на неки начин и ово такмичење учини међународним. У Првенству Србије досад је неколико пута учествовао клуб из Бања Луке, Бијели Зечеви. Ипак, учешће клуба из Витеза, даје сасвим нову димензију овом такмичењу. У Првенству Србије након првог дела нашег домаћег шампионата и одиграна 3. кола, дошло је до формирања нових лига. У Супер Лигу Србије пласирали су се Црвена звезда са 3 бода, Партизан са 2, Дорћол и Раднички из Ниша са по 1 бодом. У Б групи су Раднички из Новог Београда, (који је као четвртопласирана екипа из А групе, заменио место са имењаком из Ниша) Соко из Врања, Морава Гепарди из Лесковца и Цар Душан Силни из Параћина. Овој четворки се прикључио и Црвени Кенгур, практично други тим Црвене звезде, као и ФИС Витез клуб из Босне и Херцеговине, учесник Балканске Супер Лиге.

Балканска Супер Лига
РЛК ФИС ВИТЕЗ

Комесар за такмичење Драган Павловић тим поводом каже: “Челни људи клуба из Витеза, замолили су нас да се прикључе такмичењу клубова наше Б групе, како би имали што више утакмица. Њихову молбу смо одмах уважили и укључили Витез у такмичење од овог кола. Играће се једнокружно свако са сваким, што значи да ће сваки клуб одиграти још 5 кола. Укључењем клуба из Босне и Херцеговине ова лига добија међународни значај и прераста у неку врсту Б Балканске Супер Лиге. Верујем да ће се укључење Витеза у ово такмичење врло брзо показати као добар потез, који ће допринети подизању квалитета самог такмичња.”

Витез ће своју прву утакмицу одиграти већ у недељу 29.04.2018. године у Београду против Црвеног Кенгура. Утакмица се игра у 13.00 сати на Ади Циганлији. На истом терену од 16.00 сати у оквиру 4. кола Супер Лиге Србије састаће се Црвена звезда и Дорћол. Такође од 16.00 сати се у Нишу састају домаћи Раднички и Партизан.

Be the first to comment

Leave a Reply