“Орлићи” по снегу!

Орлићи на снегу

У четвртак 22.03.2018. године настављене су припреме јуниорске репрезентације Србије до 19 година за Европско Првенство које се од 4. до 12. августа ове године одржава у Београду. Као што је раније било планирано око поднева је у Београд слетео тренерски трио из Аустралије: Нил Бијорац, Бранислав Зец и Брет Дејвидсон. Према плану за четвртак увече био је предвиђен први тренинг и то од 20.00 сати на БАСК Арени.    На жалост временске прилике, односно неприлике у многоме су поквариле планове стручног штаба. Снег који је у Београду падао од поподнева утицао је на посету на тренингу. Многи Орлићи су остали завејана код куће, или на путу у готово паралисаном граду. Њих десет је некако успело да се пробије до стадиона и да присуствује првом тренингу. Њима није сметао снег, а ни јак ветар који је на моменте ледио крв у жилама.

Орлићи на снеОрлићи данас настављају према раније утврђеном плану. Око поднева је тренинг у теретани који ће водити Бранислав Зец стручњак за физичку припрему играча. Он је рођен у Бачкој Паланци одакле је са родитељима као двогодишњи дечак отишао у Аустралију. Бавио се борилачким вештинама преко 30 година, а у последњих десетак година са великим успехом ради као специјалиста за физичку припрему. Сарађивао је са многим рагби лига клубовима, а тренутно је ангажован у јуниорском тиму Канбера Рејдерсима.

Орлићи на снегуТројица Аустралијских стручњака боравиће у Београду до 01.04.2018. Они ће свакодневно два пута дневно радити са репрезентативцима, а биће присутни и на тест мечу који ће Орлићи одиграти у суботу 31.03.2018. у Софији против репрезентације Бугарске до 19 година.

Орлићи на снегу тренери из Аустралије
Тренерски трио из Аустралије: Нил Бијорац, Бранислав Зец и Брет Дејвидсон

Be the first to comment

Leave a Reply