Стручни штаб одредио кандидате

У августу ове године, Србија ће бити домаћин другог Европског Првенства за играче до 19 година старости. Рагби 13 федерација Србије већ неколико месеци, предузима све како би ово, досад највеће рагби 13 такмичење одржано у нашој земљи, било организовано на што бољи начин. Значај овако великог такмичења препознало је и Министарство омладине и спорта, Републике Србије које ће у складу са својим могућностима помоћи организацију ове значајне међународне спортске приредбе.

Паралелно са организационим радњама, предузимају се и активности како би се наша репрезентација што боље припремила за ово такмичење. Активности је много, никад више. Формира се снажан стручни штаб, у који ће ући и неколико изузетно квалитетних тренера из Аустралије. Процес добијања дозвола за наступ младих играча из Аустралије нашег порекла је покренут за десетак играча. Неки су већ добили одобрење, а за друге је поступак у току. Менаџер рагби 13 репрезентације Србије, Слободан Манак и помоћни тренер Адмир Хаџић одредили су шири списак од 29 играча, из 7 клубова, из Србије, који ће покушати да се наметну стручном штабу и изборе место међу 23 играча, колико ће их бити на Европском Првенству. На списку кандидата су:

Владимир Милутиновић, Стеван Иванковић, Михајло Стоиљковић, Емир Ахмети (Партизан Београд), Самија Бајрами, Анђелко Копуновић, Матеја Винш, Александар Штефуљ, Вук Савановић, Илија Крстић, Миша Чубановић, Мирослав Селимовски, Дадо Доротеј Арнолд, Никола Младеновић, Урош Голубовић, Лука Рашковић, Вук Бошковић, Броди Фини (Црвена звезда Београд), Сава Вучетић, Милош Митровић (Дорћол), Јован Ђушић (Соко Врање), Стефан Миленковић (Раднички Нова Пазова), Иван Андрић, Михаило Томић, Вук Томић, Марко Јаковљевић (Раднички Нови Београд), Марко Макера, Вељко Станковић, Јован Радовановић (Цар Душан Силни Параћин).

Манак и Хаџић, уз помоћ Директора репрезентације Благоја Стоиљковића, који је задужен за везу са нашом дијаспором у Аустралији, припремили су план и програм рада, који ће се ових дана наћи испред Управног одбора Рагби 13 федерације Србије. Програм је изузетно амбициозан, и према њему главни циљ је да наша репрезентација на Првенству Европе оствари минимум 2 победе у 3 меча. То би нам гарантовало минимум 5. место од 8 репрезентација, а ако успемо да изненадимо великог фаворита Енглеску у првој утакмици, чак и борбу за једну од медаља. Свакако то у конкуренцији Француске (која брани трофеј), Енглеске, Велса, Шкотске, Ирске, Русије и Италије или Украјине неће бити нимало лако. Зато је стручни штаб планирао преко 20 дана заједничког рада од средине јануара до краја јула месеца. Круна ће бити заједничке припреме у Караташу од 16. до 25.07.2018. године, на којима ће учествовати и играчи и тренери из Аустралије. Цео програм биће презентован за неколико недеља када буде потврђен и од стране Управног одбора.

Be the first to comment

Leave a Reply