Додељена признања најбољима

Награђени: Адмир Хаџић најбољи тренер, Благоје Стоиљковић најбољи волонтер, Владимир Милутиновић најбољи стрелац и најбољи јуниор, Војислав Дедић најбољи играч, Радослав Новаковић најбољи судија, Предраг Пантић Председник, Дрган Павловић најбољи спортски радник, Вељко Станковић најбољи кадет, Слободан Манак Генерални секретар

Рагби 13 федерација Србије, организовала је заједничко гледање финала Светског купа у својим просторијама на Тргу Републике. Кабловски канал Спорт клуб, који се гледа у чак 6 земаља региона (Словенији, Хрватској, БиХ, Србији, Црној Гори и Македонији) преносио је укупно 21 утакмицу уживо, што је наишло на велико одушевљење поклоника рагби лиге у Србији, а и шире. Наравно, највећа посластица за све љубитеље нашег спорта било је финале Светског купа, које је као стручни консултант у студију Спорт клуба коментарисао Јован Вујошевић (члан УО Р13ФС, као и директор за развој рагби лиге у централној и источној Европи Рагби лига европске федерације). Управни одбор Рагби 13 федерације Србије искористио је ову прилику и да на крају сезоне додели признања онима који су то својим радом ове године заслужили. Одмах након последњег звиждука Аустралијског судије Џералда Сатона, председник Рагби 13 федерације Србије Предраг Пантић доделио је признања награђенима. То су:

Тренер године: Адмир Хаџић. Шеф стручног штаба Партизана, ове сезоне покупио је готово све титуле. Са сениорима је освојио Куп Србије и Балканску Супер Лигу (2/4). Са јуниорима је освојио Куп и Првенство Србије (2/2), а са кадетима Првенство Србије (1/2), што значи да је награда отишла у праве руке.

Рагби 13 федерација
Председник Предраг Пантић и Адмир Хаџић, тренер године за 2017. годину

За најбољег играча у 2017. години проглашен је Војислав Дедић, капитен Црвене звезде. Црвено бели су по други пут у историји освојили титулу шампиона Србије, а свакако један од најзаслужнијих је Војислав Дедић.

Председник Предраг Пантић и најбољи играч Србије за 2017. Војислав Дедић (Црвена звезда)

Владимир Милутиновић из Партизана добио је данас два признања, као најбољи стрелац у сезони 2017, али и као најбољи играч у јуниорској конкуренцији.

Рагби 13 федерација Србије
Владимир Милутиновић најбољи стрелац у сезони и најбољи играч у јуниорској конкуренцији

Признање за најбољег играча у кадетској конкуренцији припало је Вељку Станковићу из Рагби 13 клуба Цар Душан Силни из Параћина. Вељко је већ наговестио да се ради о изузетном таленту, који је у овој сезони наступио чак у три конкуренције: кадетској, јуниорској и сениорској и то за три клуба: Партизан, свој матични клуб Цар Душан Силни и Раднички из Ниша. Те се својом игром изборио и за место у јуниорској репрезентацији.

Рагби 13 федерација Србије
Предраг Пантић и најбољи кадет у 2017. Вељко Станковић

Радослав Новаковић проглашен је за судију године.

Рагби 13 федерација Србије
Радослав Новаковић судија године за 2017. годину

За волонтера године у 2017. години проглашен је Благоје Стоиљковић, члан УО Рагби 13 федерације Србије и члан Борда Европске рагби 13 федерације. Који је највише допринео да се ојачају везе са нашом играчком дијаспором, те да се зачетне и стварање организационе структуре наше испоставе у Аустралији.

Рагби 13 федерација Србије
Признање за волонтера године уручено је Благоју Стоиљковићу

Драган Павловић добио је признање за спортског радника године. На крају, додељене су и две плакете онима без којих се не може, а то су донатори и спонзори. Плакету  за донатора године, у 2017. години добила је Амбасада Аустралије. Док је, плакета за спонзора године припала је Ер Србији.

Рагби 13 федерација

Be the first to comment

Leave a Reply