Жан Пјер Јуанчић у посети Федерацији

Жан Пјер Јуанчић

Преко деценију бивши тренер рагби 15 репрезентације СР Југославије и Србије и Црне Горе, господин Жан Пјер Јуанчић има изузетно добре односе са руководећим људима Рагби 13 федерације Србије. Често је истицао да лично није велики љубитељ рагбија 13, али да високо цени и вреднује што је група ентузијаста направила од 2001. године на развоју ове игре у Србији. Због тога је више пута помагао и рад наше Федерације, пре свега у рагби опреми (дресови, мајице и лопте).

Иако господин Жан Пјер Јуанчић већ неколико година води тешку битку са опаком болешћу, канцером. Без обзира на опаку болест, Жан Пјер Јуанчић и даље помаже другима. Тако је од 14. до 16. новембра, поново дошао у Србију. Циљ његове посете био је да као Председника Фондације “RUGBY FRATERNITE” још једном обиђе своје пријатеље и донира им рагби опрему, пре свега лопте, којих никад није доста. У току ове дводневне посете, заједно са господином Аланом Фонтеном, подпредседником Фондације “RUGBY FRATERNITE” посетио је Дом за незбринуту децу у Панчеву “Споменак”. Малишанима без родитељског старања поклонио је велику количину школског прибора (свеске, оловке, бојице, пернице, итд.). Потом се сусрео са пријатељима из рагбија 15. Жан Пјер Јуанчић је нашао времена да се састане и са представницима наше Федерације, Јованом Вујошевићем и Радославом Новаковићем којима је уручио неколико рагби лопти.

И поред тешке болести његов дух је и даље несаломљив те је најавио нову посету Београду у мају наредне године. Нормално, ако му здравствено стање то дозволи.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Преминуо Жан Пјер Јуанчић - www.ragbiliga.rs

Leave a Reply