Србија XIII – Бугарска 50-20

Србија - Бугарска

Утакмица другог кола Првенства Балкана између селекције Србије XIII и репрезентације Бугарске, одиграна је данас на стадиону ФК Полет у Јајинцима. Победа је на крају сасвим заслужено припала домаћину, који је тријумфовао са 50-20. Ипак, треба свакако напоменути да је репрезентација Бугарске данас пружила изузетан отпор нашој селекцији. Гости су играли изванредно поготово у првом полувремену које су решили у своју корист. У наставку понестало им је снаге што су наши играчи умели да казне и на крају стигли до убедљиве победе.

Бугарска је на старту утакмице имала лаку теренску иницијативу, коју је успела да крунише есејем у 11. минуту. Есеј је постигао Мартин Христов. Веселин Пекхев је био непрецизан у додатном шуту на гол па су гости повели са 4-0. Три минута касније Драган Јанковић је постигао први есеј за Србију. Стефан Вукановић је такође био непрецизан па је резултат након 14 минута нерешен 4-4. У 18. минуту, капитен репрезентације Бугарске и најстарији играч на терену Антонио Лубенов (48 година) постигао је други есеј за своју репрезентацију. Овај пут је Веселин Пекхев био прецизан па гости поново воде, овај пут са 10-4.

Србија - Бугарска

У 29. минуту Србија је по други пут изједначила резултат. Есеј је постигао Михајло Јовић, а Стефан Јовић је овај пут прецизан па је резултат нерешен 10-10. Легенда Бугарског рагбија, четрдесетосмогодишњи Антонио Лубенов у 34. минуту по трећи пут доводи свој тим у вођство. Пекхов је поново прецизан па гости воде са 16-10. Два минута пре краја првог полувремена трећи есеј за Србију постиже Александар Павловић. Бранко Чарапић покушава да претвори из тешке позиције, уз саму аут линију, али без успеха, тако да гости одлазе на полувреме са вођством од 16-14.

Србија - Бугарска

Било је за очекивати да гости падну у другом полувремену. Пре свега због тога што су у Београд дошли са само 14 играча. Ипак, борили су се свим силама али у 46. минуту Драган Јанковић је постигао свој други есеј на утакмици и довео Србију по први пут у вођство, које је Стефан Вукановић повећао на 20-16.  Денис Бајрами је са два есеја у 50. и 55. минуту и Стефан Вукановић са два гола значајно увећао вођство домаћих на 32-16. Када је у 58. минуту Тихомир Стаменковић постигао још један есеј за Србију, а Вукановић био поново прецизан за ново вођство од 38-16 било је јасно да је питање победника решено. То није могао да промени ни трећи есеј Антониа Лубенова у 66. минуту, којим је смањио вођство Србије на 38-20. Михајло Илић је у 70. минуту постигао нови есеј за Србију. Стефан Вукановић поново прецизан, тако да предност домаћих расте на 44-20. Тачку на коначну победу Србије ставио је Тихомир Стаменковић, који се по други пут уписао у листу стрелаца у 79. минуту. Стефан Вукановић је поново прецизан за коначних Србија – Бугарска  50-20.

Србија - Бугарска

СРБИЈА XIII – БУГАРСКА 50-20 (14-16)

Београд 08.10.2017. Стадион ФК Херој Полет Јајинци. Судија: Џорџ Стилијанос (Грчка). Помоћници: Славиша Зекић, Ненад Жујић (оба Србија).

Поени за Србију XIII: Есеја 9: Драган Јанковић 14 и 46 мин, Михајло Јовић 29 мин, Александар Павловић 38 мин, Денис Бајрами 50 и 55 мин, Тихомир Стојковић 58 и 79 мин, Михајло Илић 70 мин. Голови: Стефан Вукановић 7/8, Бранко Чарапић 0/1.

Поени за Бугарску – 4 есеја, Милен Николов 11 мин, Антонио Лубенов 18, 34 и 66 мин, Голови Веселин Пекхев 2/4

СРБИЈА XIII: Коста СТОЈКОВИЋ, Роналдо БИТИЋИ, Борис ЛАЗИН, Драган ЈАНКОВИЋ, Никола ПЕШТЕРАЦ, Бранко ЧАРАПИЋ, Михајло ИЛИЋ, Александар ИЛИЋ, Стефан ВУКАНОВИЋ, Алекса МИЛКОВИЋ, Михајло ЈОВИЋ, Стефан МИЛИНКОВИЋ, Денис БАЈРАМИ. Резерве: Илија КРСТИЋ, Вук ШТРБАЦ, Тихомир СТАМЕНКОВИЋ, Александар ПАВЛОВИЋ. Тренер: Адмир ХАЏИЋ.

Србија - Бугарска рагби 13
Србија

БУГАРСКА: Кеворк КАСПАРИАН, Веселин ПЕКХЕВ, Стефан АВРАМОВ, Милен НИКОЛОВ, Николаи БОИЛОВ, Иваило КРАСТАНОВ, Павел БЛАГОЕВ, Тихомир СИМЕОНОВ, Владислав ПАРИЗОВ, Денис ИВАНОВ, Антонио ЛУБЕНОВ, Христан ГЕОРГИЕВ, Георги КОЦЕВ. Резерва: Мартин ХРИСТОВ.

Србија - Бугарска рагби 13
Бугарска

Be the first to comment

Leave a Reply