Енглези на старту

Рагби лига

Рагби лига Европско првенство за играче до 19 година одржаће се у августу месецу наредне године у Београду. Данас је у Лондону одржан жреб за ово такмичење на коме ће учествовати 8 репрезентација. Још увек нису познати сви учесници, тачније учешће је обезбедило за сада 7 репрезентација. Последњи осми учесник биће познат након дуела између Италије и Украјине. Бољи из овог окршаја биће последњи учесник Европског првенства. Европска рагби 13 федерација (РЛЕФ) се одлучила на жреб нешто више од 10 месеци раније, како би земљама учесницама дала могућност да се припреме што боље за ово такмичење.

Жреб је био немилосрдан према репрезентацији Србије, која ће се у четвртфиналу сусрести са једним од главних фаворита Енглеском. Поред Енглеза у нашем костуру жреба налазе се још репрезентације Велса и Русије. Са једном од ове две репрезентације Србија би могла да се састане у полуфиналу, случају победе против Енглеза, имаћемо прилику да играмо за финале, а у случају пораза, борићемо се  за пласман од 5. до 8. места.

Чини се да је друга група у којој су Француска, Ирска, Шкотска и победник утакмице Италија – Украјина, нешто лакша. Француска ће се састати са победником утакмице Италија – Украјина, док ће Шкотска и Ирска одлучивати о другом полуфиналисти.

Трећег такмичарског дана играће се утакмице за пласман. У зависности од резлултата у претходна два кола играће се за прво, треће, пето и седмо место.

Европска рагби лига федерација означила је Европско првенство до 19 година као једно од најважнијих такмичења у новом осмогодишњем циклусу. Очекује се да ће све репрезентације доћи са својим најквалитетнијим играчима. Вероватно ће један број играча, оних најквалитетнијих, који буду играли у Београду 2018. године, играти и на Светском Купу, три године касније, 2021. године.

Be the first to comment

Leave a Reply