Жреб сутра уживо у Лондону

Европска рагби 13 федерација (РЛЕФ) објавила је да ће се жреб за Европско првенство у рагбију 13 до 19 година одржати сутра, у петак 29. септембра, у Лондону. Жреб почиње у 16.00 часова по Британском времену, 17.00 по Средње Европском (у које спада и Србија), и биће уживо преношен на званичном фејсбук каналу РЛЕФ-а. Испред Европске куће рагбија 13, жребом ће руководити Пол Николсон.

Европско Првенство у рагбију 13 за играче до 19 година, једно је од главних нових такмичења, које је РЛЕФ имплементирао у свој осмогодишњи развојни програм. На ЕП учествује 8 репрезентација са око 200 играча, који ће за недељу дана одиграти укупно 12 утакмица. Част и обавеза да прва организује једно овако велико и значајно такмичење, поверена је Србији. Београд ће од 5. до 11. августа 2018. године бити домаћин најбољим европским младим рагбистима.

Жреб за Европско првенство до 19 година, одржаће се сутра, иако још свих осам учесника није познато.  За сада сигурни учесници су Француска, Енглеска, Шкотска, Велс, Ирска, Русија и Србија. Остала је још дилема ко ће бити последњи учесник. Одговор на то питање сазнаћемо за који месец када свој окршај заврше Италија и Украјина. Победник овог двомеча биће осми учесник ЕП.

Приликом жреба све репрезентације биће разврстане у три шешира. Земље које се налазе у првом и другом шеширу не могу се састати међусобно пре полуфинала односно финала, што није случај код трећег шешира. Састав шешира је следећи:

Први шешир: Француска и Енглеска.

Други шешир: Шкотска и Велс.

Трећи шешир: Ирска, Русија, Србија, Италија/Украјина.

Практично, играће се по куп систему, четвртфинале, полуфинале и финале, стим што ће репрезентације које буду поражене, наставити борбу за пласман. То значи да ће за недељу дана свака репрезентација одиграти по 3 утакмице.

Србија од овог такмичења очекује много, не само у организационом, него и у такмичарском смислу. За сваки успех је потребно и мало среће, па пожелимо Орловима сутра срећу на жребу у Лондону.

Be the first to comment

Leave a Reply