Летњи камп у Караташу пун погодак

Летњи камп перспективних спортиста, који је ове године по 11. пут организован у сарадњи са Министарством омладине и спорта, након неколико година паузе, поново је одржан у Караташу.  Ове године камп ће бити организован у две смене. Прва смена одржана је од 1. до 7. јула и на њој је учествовало 22 играча узраста од 16 до 18 година старости из 7 домаћих клубова, 8 из Партизана; 4 из Дорћола; 3 из Цар Душан Силни (Параћин); 3 из Соко (Врање); 2 из Црвене Звезде; 1 из Гвозедни Строј (Уб); 1 из Раднички Ниш. Кампом је руководио Манак Слободан, уз асистенцију двојице младих тренера Ђорђе Стошић (Соко Врање) и Роналдо Битићи (Партизан).

Програм по коме  се радило на кампу изгледао овако:
7.00 – буђење
7.30 – јутарње трчање (футинг)
8.00 – доручак
9.30-11.30 – први тренинг на терену
13.00 – ручак
15.00-16.00 – истезање у сали за истезање (у склопу теретане)
18.00-20.00 – други тренинг на терену
20.05 – вечера
21.00-23.00 – гледање утакмице и анализа дана
00.00 – кревет

Слободан Манак овако је оценио Летњи камп у Караташу:

Услови у којима је одржан Летњи камп су добри. Ми смо били смештени у бунгаловима.  Храна је традиоционално добра. Једино што базен није радио, али се надамо да ће радити у августу кад Летњи кампбудемо дошли са кадетима и девојкама. Као и сваке године и ове је било играча који нису могли да присуствују кампу. Ту пре свега мислим на капитена јуниорске репрезентације Владимира Милутиновића, који је Летњи камп пропустио због пробе у Тулузу. Изостао је и Поштић из Дорћола, као и неколико играча из Црвене звезде, Новог Београда и Гвозденог строја са Уба.

Што се самог програма тренинга на припремама тиче рађено је према програму који смо добили из Аустралије, где је фокус био на техничким и играчким вештинама. Сам програм се чинио мало преамбициозним, али могу да изразим задовољство да смо ипак успели да га прођемо. Далеко од тога да смо усавршили вештине које смо имали по програму, али свакако се напредак видео код играча из тренинга у тренинг. Чак и у игри је могло да се примети да су почели да примењују неке од вештина које смо увежбавали. Због комплексности вежби и самог програма потребно је више времена како би се те вештине у потпуности усвојиле и усавршиле.

Могу да изразим задовољство да се и дисциплина побољшала  у односу на претходне генерације, што је свакако за похвалу. Велику захвалност дугујемо и доктору кампа Салету, који се веома потрудио око наших момака, обилазећи неке од наших и по 2-3 пута на дан. Доносећи им лекове, терапије, и мењајући завоје.

У оквиру кампа одиграна је и тест утакмица у рагбију 9 између две екипе.

Србија (црвено-плави) – Србија (бордо)  4-30

Караташ 04.07.2017. Судија: Ђорђе Стошић.

Поени за Србију (црвено-плави): есеј – 1: Паја Шевић,  претварања 0/1.

Поени за Србију (бордо): есеја – 7:  Игор Грабовица 3 есеја; Стеван Иванковић 2 есеја; Лука Рашковић 2 есеја претварања Стеван Иванковић 1/7.

Србија (црвено-плави):  Милош Грабовица, Лазар Митић, Немања Милутиновић, Матеја Прокић, Александар Кенђелић, Ђорђе Стевановић, Огњен Стоиљковић, Петар Стојковић, Александар Симеуновић, Паја Шевић. Тренер Роналдо Битићи.

Србија (бордо): Лука Рашковић, Милош Тасић, Мирко Штрбачки, Стеван Иванковић, Никола Вукосављевић, Милан Јаћимовски, Стефан Цветковић, Игор Грабовица, Јован Ђошић. Тренер Ђорђе Стошић:

Велибор Карановић се повредио током загревања тако да није играо.

Списак играча учесника на кампу по клубовима:
1. Велибор Карановић (Партизан)
2. Стеван Иванковић
3. Милан Јаћимовски
4. Матеја Прокић
5. Мирко Штрбачки
6. Никола Вукосављевић
7. Игор Грабовица
8. Милош Грабовица

9. Паја Шевић (Дорћол)
10. Милош Тасић
11. Милош Митровић
12. Александар Кенђелић

13. Огњен Стојиљковић (Цар Душан Силни – Параћин)
14. Немања Милутиновић
15. Ђорђе Стевановић

16. Јован Ђошић (Соко – Врање)
17. Стефан Цветковић
18. Лазар Митић

19. Лука Рашковић (Црвена Звезда)
20. Миша Чубановић

21. Александар Симеуновић (Гвоздени Строј – Уб)

22. Петар Стојковић (Раднички Ниш)

Током Летњег кампа персепктивних спортиста 10 играча је прошло психо-физичко тестирање од стране Завода за спорт и медицину спорта. По завршетку кампа један део играча учествовао је на Трофеју Београда за селекцију Београда.

Be the first to comment

Leave a Reply