Тач рагби у Земун Парку

У суботу 08.07.2017. године Рагби 13 федерација Србије и Крикет федерација Србије заједнички су организовали Дан рагбија и крикета у шопинг парку “Земун парка”. Интересантна идеја и сарадња две федерације окупила је преко 50 дечака и девојчица узраста између 12 и 18 година у Земун парку. Ова прва, промотивна акција  показала је да у Земун парку постоје изузетни услови и за организацију оваквих манифестација. Рагби 13 федерација Србије представила се са Тач рагби турниром, на коме је учествовало четири екипе – Раднички из Нове Пазове, Дорћол, Црвена звезда и Силни Соко (спој играча Цар Душан Силни из Параћина, и Сокола из Врања). Симпатије је посебно приграбила екипа Звезде која је у свом саставу имала четири девојчице.

Поред такмичарских утакмица одиграна је и ревијална утакмица између девојака, које су се појачале сениорским рагби 13 репрезентативцима Владиславом Дедићем (Црвена звезда) и Ђорђетом Стошићем (Соко Врање), против екипе састављане од најбољих појединаца из осталих екипа, који су били појачани младим репрезентативцем Драганом Ђурићем (Раднички НП).

Рагби тачСвакако да на оваквим манифестацијама резултат није у првом плану али сигурно је да треба поменути и победнике. Силни Соко је освојио трофеј на Тач рагби турниру. У крикету, екипа Сава је освојила трофеј. Сви присутни су истакли да је овај јединствени спортски догађај у организацији Рагби 13 федерације Србије, Крикет федерације Србије и шопинг парка “Земун Парк”, пун погодак тако да се може очекивати и наставак сарадње у будућности.

Тач рагби

Коначна табела на Тач турниру:

Р.б Клуб УТ ПО НЕ ИЗ ПО ПР УП
1. Силни Соко 3 3 0 0 6-3 +3 6
2. Црвена звезда Београд 3 2 0 1 5-3 +2 4
3. Раднички Нова Пазова 3 0 1 2 4-6 -2 1
3. Дорћол Београд 3 0 1 2 3-6 -3 1

Сви резултати на Тач турнира

Домаћин Гост Резултат
Раднички НП Силни Соко 1-2
Црвена звезда Дорћол 2-0
Силни Соко Дорћол 2-1
Раднички НП Црвена звезда 1-2
Црвена звезда Силни Соко 1-2
Дорћол Раднички НП 2-2

Be the first to comment

Leave a Reply